Nieuws

Pensioen3daagse in volle gang: Weet jij waar je later aan toe bent?

Op 3, 4 en 5 november vindt de 10e editie plaats van de landelijke Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Tijdens de Pensioen3daagse wordt aandacht gevraagd voor jouw pensioen. Ga ermee aan de slag. Dit kan op allerlei manieren. Lees hieronder hoe.

Check vandaag nog of je het later goed geregeld hebt

Heb jij later goed geregeld? Check nu in 2 minuten of jij goed op weg bent naar jouw pensioen. Ga naar pensioen3daagse.nl/jouwpensioen en check jouw kleurscore en AOW-leeftijd. Je krijgt ook handige tips om je verder in je pensioen te verdiepen, zoals een verwijzing naar mijnpensioenoverzicht.nl.

Verandert er iets in je leven? Check dan ook jouw pensioen

Pensioen lijkt voor veel mensen ver weg. Toch is pensioen dichterbij dan je denkt. Stel je krijgt een nieuwe baan, gaat samenwonen/trouwen, krijgt een kind, gaat uit elkaar of je krijgt onverhoopt met een overlijden in je gezin te maken. Deze levensgebeurtenissen kunnen direct gevolgen hebben op jouw pensioen. Pensioen is dus je hele leven door actueel. Lees meer hierover op pensioen3daagse.nl/levensgebeurtenisen

Vraag hulp als je er zelf niet uitkomt

Je bezig houden met pensioen is niet het makkelijkste om te doen. Je hoeft er niet alleen voor te staan. Vraag hulp! Bekijk onze vijf tips.

Flitswebinars over pensioen

Tijdens de pensioen3daagse worden meerdere flitswebinars gegeven. Bijvoorbeeld de flitswebinar ZZP en Pensioen:

In het kader van de pensioen3daagse organiseert de Taskforce Inkomen voor Later het flitswebinar: ‘ZZP en Pensioen? Dit kun je doen!’ Als zzp’er ben je verantwoordelijk voor je eigen pensioen. Maar hoe pak je dat precies aan? Hoeveel zet je opzij, waar zet je het neer en wat zijn de belastingregels? Krijg het antwoord op al je vragen tijdens de pensioen3daagse. Oskar Barendse, Financieel Planner bij Knab, laat tijdens dit flitswebinar zien wat je opties zijn om je pensioen goed te regelen.

De Taskforce Inkomen voor Later heeft als doel om de oudedagsvoorziening onder zzp’ers te bevorderen, door het vergroten van het bewustzijn en het wegnemen van belemmeringen. Het is een samenwerkingsverband tussen het Verbond van Verzekeraars en de Stichting ZZP Nederland, het Platform Zelfstandige Ondernemers, de Kamer van Koophandel, het ministerie van SZW, Wijzer in geldzaken en het NIBUD.

Bron
Taskforce Inkomen voor Later
Geplaatst op 4 november 2020