Blog

Werk on-the-go als een pro!

Reageren
werken vrouw trein vrije rechten

We werken tegenwoordig echt overal. Als ondernemers bellen, mailen en schetsen we in de trein, het café en zelfs in het bushokje. Het kantoor is niet langer de enige plek om werk te verzetten en de mogelijkheden zijn oneindig. Of het nu gaat om werken tijdens het woon-werkverkeer, een klantbezoek of simpelweg het balanceren tussen werk en privé: technologie helpt bij het werken onderweg. En dit leidt zonder twijfel tot meer efficiëntie. Maar pas op! Want er zijn ook valkuilen; zoals werken in een afleidende omgeving of technische problemen.

Gelukkig kun je voorbereidingen treffen om hindernissen uit de weg te ruimen. Haal de juiste middelen en tactieken in huis, zoals apparatuur, kennis en ervaring, om onderweg georganiseerd en productief te blijven. Lees verder en ontdek ideeën voor hulpmiddelen en technieken waarmee je efficiënter on-the-go werkt.

Onderweg naar succes

Als je veel onderweg bent voor je werk, is het slim om je tijdens je woon-werkverkeer voor te bereiden, zodat je de rest van de dag goed beslagen ten ijs komt. Een to-do-list maken helpt om de werkdag georganiseerd af te trappen.

Het is natuurlijk een ander verhaal wanneer je ver op zakenreis gaat of een klant bezoekt; dan zit je stukken langer in de trein of het vliegtuig. En wij weten het, het is frustrerend om de reistijd onbenut voorbij te zien glijden. Maar met de juiste tools kun je ook deze tijd goed benutten. Mobiel werken draait immers om slimmer werken, niet harder! Duik eens in je backlog. Misschien ligt er al weken een voorstel of manuscript te wachten - dan is een vlucht het ideale moment om deze door te nemen.

Investeer in praktische accessoires die je helpen de tijd succesvol te gebruiken. Beeld je ook eens in dat je een vertrouwelijke presentatie moet afronden. Dat kan uitermate stressvol zijn in een drukke omgeving. Een eenvoudig privacyfilter op je laptopscherm kan dan een hoop narigheid en angstzweet besparen. En ook een powerbank is geen overbodige accessoire, nu de meeste professionals altijd telefoons, laptops en tablets bij zich dragen voor hun werk.

Benut ook de bestemming

Mobiel werken gaat niet alleen over het benutten van reistijd. Want wat doe je wanneer je het hotel bereikt? Tegenwoordig hebben veel hotels vergaderzalen voor besprekingen met klanten. Als je in een nieuwe stad bent, zoek dan een shared workspace. Dit concept vind je steeds vaker en het biedt een geweldige service voor een betaalbare prijs.

Vergeet niet om voor vertrek alles in je laptoptas te stoppen. En dan hebben we het echt over al je apparaten, belangrijke papieren en natuurlijk de nodige snacks en wat te drinken. Zo voorkom je verrassingen en draag je alle spullen bij je.

Planning, planning, planning

Succes staat of valt vaak met een efficiënte planning. Check altijd of je al je opladers en powerbanks klaar hebt liggen. Zo komen je apparaten nooit zonder stroom te zitten. Het helpt ook om efficiënter te werken, zonder dat je chaotisch door je bagage moet zoeken, je afvragend of wel echt alles in is gepakt. Met een goede koptelefoon met ruisonderdrukking heb je geen last hebt van drukte op treinstations of vliegvelden. Breng vooraf in kaart welke locaties Wi-Fi hebben en plan je online werk navenant in.

Als freelancer werken waar je maar wilt geeft een enorm gevoel van vrijheid. Houd echter rekening met de wetgeving voor gegevensbescherming en privacy. Laat je laptop nooit of te nimmer onbeheerd achter, zeker niet als er vertrouwelijke gegevens op staan. Maak geen verbinding met ongeautoriseerde of privé-internetverbindingen, omdat die gehackt kunnen zijn. Klik niet op onbekende links en open geen verdachte e-mails. Vergeet ook niet het scherm van je apparaat te vergrendelen als je deze niet gebruikt.

Mobiel werken wordt steeds gangbaarder. Daarom moeten we het als een kans zien en niet als een risico. Met deze tips en tricks werk je altijd snel en efficiënt onderweg.

Korting via ZZP Nederland

Via ZZP Nederland krijg je als lid 15% korting op jouw eerste bestelling van minimaal € 40,- en krijg je toegang tot het exclusieve ZZP Nederland inkoopcollectief waarmee je toegang krijgt tot structureel laag geprijsde artikelen. 

Naar de korting

Viking Logo
Geplaatst op 23 januari 2024 door Viking

Viking is een one-stop shop met alles wat je zoekt voor jouw thuiskantoor! Met Viking weet je zeker dat jij een productieve en leuke werkplek hebt die past bij jouw werk. Viking is een partner van ZZP Nederland, schrijft relevante content voor zelfstandig ondernemers en biedt leden van ZZP Nederland korting op kantoorartikelen.

0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen
Op deze pagina