Zelfstandigenaftrek blijft bestaan, protest heeft geholpen!

Johan Marrink - ZZP Nederland

ZZP Boete verworpen door oppositie na protest

De zelfstandigenaftrek blijft bestaan, dat heeft het kabinet vrijdagavond gemeld na het bereiken van het begrotingsakkoord. Dit goede nieuws voor zelfstandigen is mede te danken aan de 66.000 handtekeningen die we met zijn allen gezet hebben op de petitie tegen afschaffen van de aftrekposten.

Verbouw en renovatie blijft in laag btw tarief

Naast het behoud van de aftrekposten is er nog meer goed nieuws: de verlaagde btw voor onderhoud en renovatie van woningen wordt met een jaar verlengd. Dit geeft ZZP’ers in de bouwsector de mogelijkheden om meer werk in de particuliere sector te verrichten.

Deze goede berichten bewijzen dat solidariteit in het voeren van protest tegen voorgenomen maatregelen werkt. De petitie heeft gewerkt evenals onze acties op de achtergrond. Een speciaal woord van dank gaat naar D66-leider Pechtholt die de petitie heeft aangenomen en heeft toegezegd dat hij zich zou inzetten voor behoud van de zelfstandigenaftrek.

Tegelijk kondigde het Kabinet aan dat schijnconstructies gaat aanpakken. Dat vindt Stichting ZZP Nederland een goed plan dat we graag ondersteunen. Schijnconstructies horen niet bij zelfstandigen, dat lijkt logisch en duidelijk. Deze schemerige constructies worden voor een groot deel veroorzaakt door werkgevers die geen vast personeel meer in dienst willen hebben. We dragen graag ideeën aan om schijnconstructies te bestrijden en beter wellicht: om schijnconstructies te voorkomen.

Link: | aanbieden petitie |

Deel deze pagina: