ZZP Nederland wil zelfstandigen helpen met administratie

ZZP Nederland

Administratie voor ZZP’ers
Ook ZZP’ers, freelancers moeten, net als iedere ondernemer, zorgen voor een sluitende administratie. Voor de Belastingdienst is dit zelfs verplicht, maar voor uw eigen inzicht is administratie minstens zo belangrijk. Administratie draait om geld, uw geld.

Boekhoudkantoor of zelf doen
Veel ZZP’ers laten alles door een accountant verrichten en geven een hier een fiks bedrag aan uit. Dat vinden we zonde van uw verdiende geld. U kunt een groot gedeelte zelf uitvoeren. Het is een zelfs beter om zelf uw boekhouding te voeren, althans in grote lijnen, dan krijgt u inzicht in uw bedrijf en inzicht in tarieven etc.

Zelf administratie verzorgen is niet zo moeilijk
De meeste ZZP’ers hebben een hekel aan boekhouden maar dit komt voort uit onbekendheid. Met een beetje goede wil en inzet is het voeren van een administratie niet moeilijk. Een ZZP’er heeft geen ingewikkelde administratie. Met een goed ZZP boekhoudpakket, eventueel aangevuld met een cursus bent u al aardig op weg.

Administratie, wat houdt dat in
U moet facturen versturen en de binnenkomende rekeningen betalen. Onkosten en inkoop van materialen voor uw bedrijf kunt u boeken en de btw in mindering brengen. Eens per drie maanden moet u de BTW betalen, dat wil zeggen het verschil tussen de door u ontvangen btw en de door u betaalde btw. Aan het eind van het jaar dient u een winst- en verliesrekening op te maken voor uw inkomstenbelasting. Dat is in grote lijnen eigenlijk alles.

Het ZZP Administratieplan geeft opleiding en steun
Omdat ZZP’ers teveel kosten maken voor hun administratie hebben we het ZZP AdministratiePlan ontwikkeld. Het begint met een gratis administratiecursus (twv € 125,-). Vervolgens hoeft u zelf alleen de basisboekingen uit te voeren, de controle en uitwerking wordt verzorgd door een administrateur (AA Accountant). De basisboekingen bestaan uit het versturen van facturen, het inboeken van bankafschriften, inkoopfacturen en onkosten zoals bijvoorbeeld autokosten, telefoon etc. Dit is eenvoudig te boeken met het ZZP Informerpakket, dat u bij het ZZP AdministratiePlan kunt gebruiken.

Vervolgens stuurt u één keer per drie maanden een back-up van uw administratie via e-mail en uw boekingen worden gecontroleerd, zo nodig gecorrigeerd en specialisten verzorgen voor u tijdig een btw aangifte. Dan bent u verzekerd van een correcte boekhouding en betaalt u niet teveel belasting. Aan het eind van het jaar kunt u zelf een correcte winst en verliesrekening printen.

De kosten van het ZZP AdministratiePlan - € 40,- per maand
De cursus is gratis, het Informer ZZP Administratiepakket kost eenmalig € 121,50 en de controle en afwerking van de administratiedienst kosten u € 40,- per maand. Prijzen zijn excl. btw en gelden voor aangesloten ZZP’ers.

Uitgebreide module
U kunt het pakket uitbreiden met een complete afwerking zoals een uitgebreide balans en een winst- en verliesrekening, waarin ook afschrijvingen verwerkt worden. Ook een uitgekiende belastingaangifte voor u en voor uw partner zitten in dit pakket. Met name de belastingaangifte is een belangrijk onderdeel omdat hierin ook alle aftrekposten verrekend worden zoals zelfstandigenaftrek, ondernemersaftrek, startersaftrek, kleine ondernemersregeling BTW, Fiscale Oudedagsreserve etc. U kunt hierbij kiezen in welke periode u de afwerking laat verzorgen. Wilt u het eindrapport in het eerste 6 maanden na het boekjaar dan betaalt u hiervoor € 700,-, kiest u voor het tweede halfjaar dan betaalt u € 600,- Prijzen zijn excl. btw en gelden voor ZZP’ers die aangesloten zijn bij ZZP Nederland.

Indien u alleen van de tweede mogelijkheid gebruik wilt maken zonder de driemaandelijkse controles dan is dit ook mogelijk, de kosten bedragen dan € 1250,- tot € 1500,-.

Inloopspreekuur
ZZP Nederland start binnenkort een inloopspreekuur op locatie. Dit zal zijn in diverse plaatsen in het gehele land. Tijdens deze inloopspreekuren kunnen aangesloten ZZP’ers vragen stellen in een persoonlijk contact. Tijdens deze spreekuren zullen ook mensen van de administratiedienst aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Rian Oosterhoff van Van der Werff accountants (050) 406 30 08

link naar Aanvraagformulier

 

 

Deel deze pagina: