ZZP’ers hebben moeite met administratie

ZZP Nederland

ZZP’ers hebben moeite met administratie
Veel kleine zelfstandigen (ZZP’ers) hebben moeite met hun administratie en besteden dit uit aan een boekhouder of accountant. Dit brengt voor de ZZP’er te hoge kosten met zich mee. Vaak hebben ZZP’ers in de technische sector een laag inkomen en drukken de kosten van een boekhouder te hoog op het inkomen. ZZP’ers moeten hun eigen boekhouding uitvoeren, daarmee bespaart men veel kosten en krijgt men inzicht in hun bedrijf.

Boekhouding wordt vaak verwaarloosd
ZZP’ers hebben over het algemeen een hekel aan administratieve zaken terwijl de boekhouding van een ZZP’er zeer simpel is. Vaak wordt een boekhouding te laat gemaakt en is het onoverzichtelijk. Uitbesteden is te duur voor de ZZP’er. Bovendien hebben veel kleine boekhoudkantoren een laag kennisniveau over zaken die bij ZZP’ers gelden, waardoor de ZZP’ers vaak diverse fiscale voordelen misloopt. Met name met ondernemersvrijstelling, autokosten, startersaftrek en kleine ondernemersregeling voor BTW worden veel fouten gemaakt.

ZZP’er moet administratie zelf uitvoeren
ZZP Nederland is van mening dat een ZZP’er voor het grootste gedeelte zijn eigen boekhouding moet uitvoeren. Kostenbesparing is een belangrijk argument, maar vooral ook het inzicht dat men hierdoor krijgt over de winst die gemaakt wordt. Volgens Johan Marrink van ZZP Nederland hoeft het ook niet zo moeilijk te zijn. “Administratie wordt beschouwd als een noodzakelijk kwaad en als moeilijk en lastig. Maar dat kan ook anders, met een beetje hulp en een eenvoudig en goedkoop boekhoudprogramma is het hooguit een uurtje per week. Zoveel administratie heeft een kleine zelfstandige niet. Enkele facturen en de aftrek van gemaakte kosten is in principe alles. Wat dat betreft is het gewoon zonde van het geld dat een ZZP’ers besteed aan administratieve kosten.”


Basisadministratiepakket voor ZZP'er

ZZP Nederland heeft een basisadministratiepakket voor de aangesloten ZZP’ers samengesteld met Informer Software. Dit is een Nederlands programma, zeer gebruiksvriendelijk en bovenal laaggeprijsd. Het programma is voorzien van een uitgebreide gebruiksaanwijzing met veel tips en trucs. Aangesloten ZZP’ers ontvangen een collectieve korting en gratis volledige ondersteuning via de helpdesk van Informer.

| Informer boekhoudpakketten | meer over administratie | boeken over administratie |

Het programma kost slechts € 135,- excl. btw. De helpdesk is gratis.
(prijs geldt alleen voor aangesloten ZZP'ers)

Deel deze pagina: