Pensioen

Persoonlijk pensioen van a.s.r.

header a.s.r. persoonlijk pensioen 1920x450
Je betaalt geen afsluitkosten.
Speciaal voor leden ZZP Nederland: 12 maanden geen administratiekosten!
Zelf aan het stuur. Geen inlegverplichting en keuze uit 3 fondsen.
Altijd inzicht. Inleggen en aanpassen wanneer jij dat wil.

Deze tekst is geschreven door Persoonlijk pensioen van a.s.r. De beleggingsonderneming a.s.r. Vooruit is onderdeel van a.s.r.

Zoek jij een manier om je pensioen te regelen? Met ruimte om zelf te beslissen, maar zonder veel gedoe? Bij a.s.r. kun je eenvoudig online beleggen voor je pensioen. Je inleg is ook nog eens aftrekbaar van je inkomen. Je inleg mag niet hoger zijn dan je fiscale jaarruimte, er zit dus wel een maximum aan. Met behulp van de handige rekentool kun je inschatten hoeveel pensioen je kunt krijgen en hoeveel je daarvoor opzij moet zetten. Leg zelf geld in wanneer jij wil of stel een periodieke inleg in, het kan allebei. Beleggen voor je pensioen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Voor meer algemene informatie over pensioenen kun je kijken op onze Pensioen pagina.

Wat is Persoonlijk pensioen?

Met Persoonlijk pensioen beleg je via een lijfrentebeleggingsrekening. Dit betekent dat je minder vrijheid hebt dan bij een gewone beleggingsrekening. Maar daar krijg je belastingvoordeel voor terug.

Benieuwd welke voordelen je nog meer hebt? Bekijk het filmpje hieronder!

Externe video URL

Voordelen van Persoonlijk pensioen

 • Belastingvoordeel. Je inleg is fiscaal aftrekbaar.
 • Zelf aan het stuur. Geen inlegverplichting en keuze uit 3 fondsen.
 • Altijd inzicht. Inleggen en aanpassen wanneer jij dat wil.
 • Je betaalt geen afsluitkosten en we houden onze kosten beperkt.
 • Speciaal voor ZZP Nederland leden: 12 maanden lang geen administratiekosten!

Hoe werkt beleggen voor je pensioen?

Pensioen opbouwen via een lijfrentebeleggingsrekening werkt zo:

 • Je pensioenkapitaal is 'inkomen voor later'
  Je inleg is daarom fiscaal aftrekbaar van je inkomen (‘box 1’). Je betaalt ook geen vermogensbelasting ('box 3') zoals bij een ‘gewone’ beleggingsrekening.
 • Je pensioenkapitaal is niet vrij opneembaar
  Het geld dat je inlegt, kun je niet zomaar weer opnemen. Dat kan pas op je pensioendatum, deze datum bepaal je zelf. Op dat moment komt je pensioenkapitaal vrij. Je krijgt het niet in één keer op je bankrekening gestort. Je koopt er een lijfrente-uitkering voor aan. Dat is dus je pensioengeld. Er zijn meerdere vormen van: je kan je pensioengeld bijvoorbeeld 20 jaar lang maandelijks laten uitkeren, andere vormen zijn ook mogelijk. Over de lijfrente-uitkering betaal je inkomstenbelasting.
 • Er is een maximale inleg per jaar
  Afhankelijk van je inkomen mag je jaarlijks een maximaal bedrag inleggen: je jaarruimte en/of reserveringsruimte. Maar er is geen inlegverplichting, minder of niet inleggen mag ook.

Over de kosten zijn we duidelijk

Je bent ondernemer, dus je bent scherp op de kosten. Daar zijn we dan ook helder over. Bij elke inleg zie je meteen wat de kosten zijn. Leg je bijvoorbeeld maandelijks € 400 in, dan betaal je in het eerste jaar ongeveer € 33. Blijf je dit 5 jaar lang doen, dan heb je ongeveer € 520 aan kosten betaald voor een inleg van totaal € 24.000. Dat is iets meer dan 2% van je inleg. Wij rekenen geen kosten voor het openen van een beleggingsrekening of abonnementskosten. Op die manier houden wij onze kosten laag. Meer weten over onze kosten? Download de brochure.

Profiteer van ledenkorting!

Als lid van ZZP Nederland betaal je in de eerste 12 maanden geen administratiekosten aan a.s.r. Vooruit. Lees meer over deze actie en de voorwaarden

Maak een snelle berekening

Ga naar onze rekentool en zie meteen wat Persoonlijk pensioen jou mogelijk kan opleveren.

persoonlijk pensioen calculator

ZZP Nederland bemiddelt niet en geeft geen advies inzake pensioen

De adviseurs van ZZP Nederland Verzekeren helpen je graag met verzekeringen voor zelfstandig ondernemers maar geven geen advies en/of bemiddelen niet in pensioenproducten. Heb je behoefte aan advies over lijfrente? Neem dan contact op met een onafhankelijk pensioen adviseur. 

De kleine lettertjes

Bij beleggen kun je altijd (een deel van) je inleg verliezen. De waarde van je beleggingen kan stijgen, maar ook dalen. De uiteindelijke waarde van je beleggingen op je pensioendatum is afhankelijk van de behaalde beleggingsresultaten.

Persoonlijk pensioen is een dienst van a.s.r. Vooruit. De beleggingsonderneming a.s.r. Vooruit is onderdeel van a.s.r.

Meer belangrijke informatie:

Op deze pagina