Pensioen

Pensioen opbouwen via Brand New Day

pensioen handen geld voor later
Leden besparen € 45 afsluitkosten
Lage kosten
Flexibel sparen: je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je inlegt
Het geld blijft van jouw nabestaande(n) in geval van overlijden

Jouw pensioen opbouwen bij Brand New Day

Dat klinkt spannend, maar is eigenlijk best wel saai. Hieronder leggen we in het kort uit hoe het werkt. Voor meer algemene informatie over pensioenen kun je kijken op onze Pensioen pagina.

Deze tekst is geschreven door Brand New Day. 

Hoe werkt het?

Met de pensioenrekening bouw je een persoonlijk pensioenpotje op waar niemand aan kan komen. Het geld op jouw pensioenrekening is echt bedoeld voor je pensioen: je kunt het niet zomaar opnemen.

Iedere euro die je stort wordt automatisch in duizenden aandelen of obligaties belegd. Je mag storten wat je wilt (geen enkele verplichting), maar nooit meer dan jouw jaarruimte. Wil je jouw jaarruimte berekenen? Dat doe je eenvoudig hier. Als je (een deel van) de jaarruimte stort, krijg je het jaar erna 36,97% tot 49,5% weer terug tijdens je Belastingaangifte (afhankelijk van in welk belastingtarief je valt).

Komt het moment waarop je met pensioen gaat dichterbij? Dan kun je ervoor kiezen om Brand New Day opdracht te geven het risico automatisch af te bouwen. En natuurlijk kent beleggen ook risico’s: jouw inleg kan minder waard worden. Lees hier meer over de risico’s en hoe je die kunt beperken.

Wil je niet beleggen? Dan kun je bij Brand New Day ook sparen voor je pensioen. Dezelfde belastingvoordelen, alleen dan geen rendement dat afhankelijk is van beurskoersen maar een variabele spaarrente.

Kosten

Beleggen bij Brand New Day doe je in vaste modelportefeuilles die door onze experts zijn samengesteld (of je kiest zelf jouw fondsen, dat kan ook) tegen zeer lage kosten. De doorlopende kosten voor beleggen zijn 0,59% per jaar en per storting betaal je 0,5% over de inleg (éénmalig, dus 5 euro kosten als je 1.000 euro stort).

Je gaat met pensioen, wat dan?

Dan kan je bij Brand New Day jouw geld periodiek laten uitkeren als bruto inkomen. Hiervoor bieden wij onze lijfrente-uitkering aan waarmee je tegen een vaste rente jouw uitkering krijgt. Die looptijd kies je zelf: minimaal 5, maximaal 30 jaar. Hoe langer de looptijd, hoe hoger die rente is.  

Wanneer je overgaat op een uitkering, beleggen wij niet meer met jouw geld. In plaats daarvan krijg je een vaste spaarrente en een gegarandeerde uitkering. Op die manier heb je weliswaar een mogelijk lager rendement dan wanneer we blijven beleggen met jouw geld maar daar krijg je zekerheid voor terug. De uitkering en periode die wordt vastgesteld tijdens de uitkeringsfase verandert niet. Als we blijven beleggen met jouw geld, bestaat de kans dat jouw vermogen minder waard wordt en dus ook de uitkering(sduur). 

Waarom Brand New Day?

Calvinistisch in kosten, Bourgondisch in service. Dat zijn we in een notendop. Een pensioenbank van deze tijd. Dus én een prijsvechter én ouderwets hard rennen voor onze klanten, alsof ons leven ervan afhangt. Dat is onze filosofie. En dan komen de klanten én de winst vanzelf. Want we zijn geen charitatieve instelling. Ook wij willen winst maken. Maar wel winst uit eerlijke handel. Net zoals de bakker op de hoek.

Brand New Day logo

ZZP Nederland bemiddelt niet en geeft geen advies inzake pensioen

De adviseurs van ZZP Nederland Verzekeringen helpen je graag met zzp-verzekeringen maar geven geen advies of bemiddelen niet in pensioenproducten. Heb je behoefte aan advies? Brand New Day kan jou informatie (dus geen advies) geven over hun pensioenoplossing. Liever onafhankelijk advies? Neem dan contact op met een onafhankelijk pensioenadviseur. 

De kleine lettertjes

Deze rekening past bij jou als:

  • Je minimaal 18 jaar of ouder bent;
  • Je wilt beleggen in fondsen en een bepaalde mate van risico wilt nemen;
  • Je jaarruimte hebt en wilt beleggen voor jouw pensioen;
  • Je woonachtig en belastingplichtig bent in een land binnen de EER en geen PEP of US-person bent;
  • Je een betaalrekening bij een Nederlandse bank hebt (buitenlandse banken mogen helaas niet);
  • Je een Nederlands mobiel telefoonnummer hebt;
  • Je weet dat je de rekening opent op basis van execution only en dat Brand New Day dus geen advies geeft.
Op deze pagina