Blog

3x de voordelen van (zakelijk) rijden met een deelauto 

Langzaamaan wint de term ‘deelmobiliteit’ terrein in Nederland. In grote steden worden steeds vaker concepten uitgerold waarbij mensen een deelauto, -scooter of -fiets kunnen gebruiken als ze er een nodig hebben. Handig, want je zit op deze manier nergens (financieel) aan vast maar kunt je wel op elk gewenst moment van A naar B bewegen. Wist je dat je als zzp’er ook aantrekkelijk zakelijk kunt rijden met een deelauto? We vertellen je graag meer.

Als je zelf in het bezit bent van een auto en niet dagelijks voor je werk de weg op gaat, durf je vast toe te geven dat die auto het grootste deel van de dag stilstaat. Best zonde, toch? Je houdt een misschien zeer gewilde parkeerplek bezet en betaalt maandelijks een fors bedrag aan belastingen, verzekeringen en tanken.

Voordeel 1: gemak dient de mens  

Momenteel staan er ruim 1.000 deelauto’s van MyWheels verspreid over heel Nederland, dit jaar komen daar nog eens 1.000 auto’s bij. Grote kans dus dat er voor jou altijd een deelauto op loopafstand beschikbaar is! Gemak dient de mens, een deelauto werkt dan ook simpel: open de auto met een app, vind de sleutels in het dashboardkastje en heel Nederland (of zelfs Europa) ligt aan je voeten. Op elk gewenst moment, of je nu een afspraak op de Zuidas hebt of richting de Veluwe moet. 

Voordeel 2: voordelig voor je portemonnee

Wegenbelasting, verzekeringen, parkeervergunningen… allemaal kosten die horen bij het bezitten of leasen van een auto. Zakelijk rijden heeft zo z’n voordelen. Kosten die je maakt voor bijvoorbeeld brandstof, onderhoud, apk of parkeren kun je boeken als zakelijke kosten. Maar wat nou als je deze kosten helemaal niet hoeft te maken? Met een deelauto betaal je alleen voor de kilometers die je maakt en hoef je je over de rest geen zorgen te maken. Wel de lusten, niet de lasten. 

Voordeel 3: goed voor het milieu

Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) rijden autodelers gemiddeld 20 procent minder kilometers per jaar. Autodelen maakt je bewuster van je autogebruik, waardoor je in de meeste gevallen alleen een auto pakt als je ‘m écht nodig hebt. Ritjes naar de supermarkt kunnen bijvoorbeeld ook prima op de fiets. Minder kilometers betekent minder CO2-uitstoot en dat is alleen maar voordelig voor het milieu. Bovendien zijn deelauto’s tegenwoordig vaak redelijk nieuw en dus zuiniger. 

Ervaring van een zzp’er 

Zzp’er Marije van den Berg werkt als onderzoeker en organisatieadviseur voor gemeenten (en die heb je door heel Nederland) en deed 15 jaar geleden haar auto de deur uit. Toen ze voor zichzelf begon, werd ze lid van MyWheels en inmiddels moet ze er niet meer aan denken om zelf nog een auto aan te schaffen. 

Marije: “Ik woon in de binnenstad van Leiden en een eigen auto is daar niet handig. Bovendien vind ik het het niet waard om een auto aan te schaffen die ik misschien maar 10 maanden per jaar écht nodig heb. Een deelauto is niet alleen goed voor het milieu, ik ben vooral fan van de financiële voordelen. Elk jaar weer kom ik tot de conclusie dat ik honderden euro’s bespaar door gebruik te maken van een deelauto. Van de kosten die ik bespaar trakteer ik mezelf nu op eersteklas ritjes met de trein. Daarnaast is een deelauto ‘gewoon geen gedoe’. Geen apk, geen onverwachte financiële kosten, geen onnodige verzekeringen. Ik ontvang na elke rit een btw-factuur die ik kan inboeken en ik heb ook een particulier account voor momenten waarop ik niet zakelijk rijdt. Al met al heeft een deelauto wat mij betreft alleen maar voordelen!” 

Over MyWheels 

MyWheels is het snelst groeiende autodeelbedrijf in Nederland en bezig aan een ambitieuze missie: 1 miljoen auto’s in Nederland die allemaal worden gedeeld. Zo weinig auto’s heb je maar nodig om Nederland mobiel te houden, momenteel rijden er in ons land maar liefst 9 miljoen! Stel je eens voor hoe de stad er dan uit zou komen te zien? Er staan nu 1.000 deelauto’s van MyWheels in Nederland, daar komen er dit jaar nog eens 1.000 bij. Het platform verbindt inmiddels ruim 80.000 autodelers met elkaar en MyWheels biedt verschillende opties voor zakelijke rijders. Ben je benieuwd of autodelen iets voor jou is, bekijk dan hier de mogelijkheden. 

Bovendien zijn de bijna 9 miljoen auto’s die Nederland momenteel telt niet écht bevorderlijk voor het milieu. We hebben ook niet zoveel auto’s nodig, is de overtuiging van autodeelplatform MyWheels. Om Nederland mobiel te houden zouden we kunnen volstaan met 1 miljoen auto’s. Daarnaast: hoe minder auto’s op de weg of in de straat, des te minder CO2-uitstoot en meer ruimte om buurten leefbaarder te maken. Autodelen biedt volgens MyWheels de uitkomst en daar komen alleen maar voordelen bij kijken, ook voor jou als zakelijke rijder.   

Geplaatst op 17 juni 2021 door MyWheels

MyWheels is het snelst groeiende autodeelbedrijf in Nederland en bezig aan een ambitieuze missie: 1 miljoen auto’s in Nederland die worden gedeeld. Iets voor jou?

0 Reacties