Nieuws

De zorgpremies voor 2024 zijn bekend; bespaar als zzp’er met een collectief 

Reageren
Collectieve korting zorgverzekering

Afgelopen 12 november was het weer zover en hebben de laatste zorgverzekeraars hun premies voor 2024 bekendgemaakt. Wederom worden alle zorgverzekeringen weer duurder. Het is lonend om goed te kijken hoe er bespaard kan worden. Zelfstandig ondernemers kunnen bijvoorbeeld door collectief voordeel op de aanvullende verzekeringen, nog steeds flink besparen. Bij ZZP Nederland zijn kortingen tot 20% te behalen op aanvullende zorgverzekeringen. 

Overstappen van verzekeraar kan lonen 

Elke basisverzekering dekt precies dezelfde zorg. Een goedkopere basisverzekering betekent niet dat de dekking of de zorg minder goed is. Het is wel belangrijk dat je vooraf controleert of jouw zorgverzekeraar al jouw zorgverleners contracteert. Controleer dit op de site van de zorgverzekeraar van jouw keuze. Verschil is er ook in service; met een restitutiepolis heb je meer keuzevrijheid qua zorgverleners dan met een naturapolis. Een budgetpolis heeft minder gecontracteerde zorgverleners dan een naturapolis. 

Een andere basisverzekering afsluiten kan lonen, maar let wel goed op de dekking en of je zorg kunt krijgen waar jij dat zou willen. Opzeggen moet voor 1 januari 2024, daarna heb je tot 31 januari de tijd om over te stappen. 

Collectieve zorgverzekering nog voordeliger 

Je kunt als ondernemer gebruikmaken van een collectieve zorgverzekering en daarmee besparen op je premie. Vooral startende zelfstandigen, die voorheen gebruikmaakten van een werkgeverscollectief betalen vaak de volle premie terwijl er volop mogelijkheden zijn. Het collectief voordeel bedraagt tot 20% op de aanvullende verzekeringen. Daarnaast bieden collectieven vaak nog extra mogelijkheden, zoals meer fysiotherapie. 

Ook voordeel te behalen bij eigen zorgverzekeraar 

Ook zzp’ers die niet van zorgverzekeraar willen wisselen kunnen nog flink voordeel behalen door aan te sluiten bij een collectief. Eenmaal aangesloten meld je dan bij je zorgverzekeraar dat je bent aangesloten bij een collectief. Dat kan zeer simpel door een telefoontje naar je zorgverzekeraar en dan het collectiviteitsnummer van jouw collectief door te geven. 

Collectief voordeel via ZZP Nederland 

ZZP Nederland biedt leden collectieve korting op aanvullende zorgverzekeringen van 7 verschillende zorgverzekeraars. Lees hier welke dat zijn, wat de inhoud van de verzekering is en hoe hoog de korting is. 

Geplaatst op 13 november 2023
0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen