Gratis leveringsvoorwaarden ZZP bij incassoarrangement

Let op! Dit artikel is verouderd; mogelijk is de inhoud van het artikel niet meer actueel.

Gratis leveringsvoorwaarden voor ZZP
ZZP Nederland heeft met Bos Incasso een overeenkomst gesloten voor een incassoarrangement waarbij de ZZP’er standaardleveringsvoorwaarden ter beschikking krijgt. Daarmee staat u als zelfstandige een stuk sterker bij een conflict met een afnemer. Samen met een modelovereenkomst die voor alle aangeslotenen van ZZP Nederland gratis zijn ontstaat geen discussie achteraf over de voorwaarden van de opdracht.

ZZP’ers zijn gretig bij nieuwe opdrachten
Vaak “vergeet”een zelfstandige bij het aangaan van een opdracht om de zakelijke afspraken vast te leggen. “Ik ken die klant al jaren, we hadden een goed gesprek”etc. zijn veel gehoorde excuses om opdrachten niet vast te leggen. Zo lang het goed gaat is dat ook niet zo erg. Maar als een discussie ontstaat over het geleverde of over tarieven, levertijd, verantwoordelijkheden etc. is een opdrachtgever al snel geneigd niet te betalen en wat doet u dan? Dan was het misschien best wel verstandig geweest! Dat is dus gemakkelijk te voorkomen door de opdracht duidelijk vast te leggen.


Traag betalende klanten? - Het gaat wel om uw eigen geld
Veel kleine zelfstandigen zoals ZZP’ers wachten vaak te lang om herinneringen te versturen en vinden het lastig om een pittige brief te versturen zonder de klant te verliezen. Het ZZP Incassotraject helpt u daarbij. Bedenk in ieder geval dat een klant die niet wil betalen geen klant is. Met het ZZP Incassotraject staat u een stuk steviger bij slecht betalende klanten en kunt u zich concentreren op uw eigenlijke werk en hoeft u weinig tijd te verspillen aan het zorgen dat uw geld binnenkomt. Een incassoarrangement kost per jaar € 140,- voor aangeslotenen, wat kost een niet betalende klant?

Naar Incassoarrangement

Let op: Dit is een oud bericht, inmiddels heeft ZZP Nederland andere mogelijkheden om wanbetalers aan te pakken.

Deel deze pagina: