Stichting ZZP Nederland geeft eigen boek uit

Stichting ZZP Nederland

Eigen boek Stichting ZZP Nederland geeft startende ZZP'ers meer duidelijkheid

Vandaag is “Het Handboek Zelfstandig Zonder Personeel” van Stichting ZZP Nederland verschenen. Doelstelling van het boek is duidelijkheid te geven aan startende ZZP’ers. Hierdoor hebben startende ondernemers meer overlevingskansen. Het boek onderscheidt zich door zeer toegankelijk taalgebruik en wijst starters, die in een recessietijd een eigen bedrijf willen starten, ook op de risico’s die ondernemen met zich meebrengt.

Startende Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP) zijn succesvoller als ze zich goed voorbereiden op het ondernemerschap. Daarover zijn natuurlijk al veel boeken geschreven, maar in de praktijk blijken deze ondernemersboeken vaak moeilijk leesbaar te zijn voor starters. Startende ZZP’ers vinden dit lastig doordat men onervaren is en veelal vanuit een loondienstsituatie afkomstig zijn. Voor Stichting ZZP Nederland was dit een reden om Het Handboek Zelfstandig Zonder Personeel te gaan schrijven. Het boek behandelt alle onderwerpen die voor kleine ondernemers van toepassing zijn en onderscheidt zich door zeer begrijpelijk taalgebruik.

Het Handboek Zelfstandig Zonder Personeel is geen fraaie voorstelling van een droom die werkelijkheid kan worden, maar begint met uit te leggen wat ondernemen inhoudt en welke risico’s men loopt. Door te wijzen op de gevaren van ondernemen worden teleurstellingen voorkomen en kan men een weloverwogen start maken.

In het boek wordt ingegaan op alle facetten van ondernemen voor de kleine zelfstandige. Starten met behoud van uitkering, hoe komt men aan klanten, welke rechtsvorm is passend, hoe zit het met administratie, wat eist de Belastingdienst, welke aftrekposten gelden voor de ZZP’er, welk tarief, juridische zaken, verzekeringen en pensioenen. Dit boek helpt zelfstandigen goed voorbereid te starten.

Compleet naslagwerk

Ook voor ervaren zelfstandigen is dit boek goed bruikbaar als compleet naslagwerk met informatie over alle ondernemersregels voor marketing, administratie, belastingen, btw regelingen, verzekeringen, bedrijfsauto, juridische zaken etc. Bovendien geeft dit boek aan iedereen die het wil lezen een aantal praktische adviezen en herinneringen aan zaken die men “gewoon” vindt en al (te) lang niet meer toepast.

Link: | ZZP Handboek |

Over de auteur
Het boek is geschreven door Johan Marrink, oprichter en directeur van ZZP Nederland. Marrink is sinds 1982 ondernemer en kwam eind 2005 tot de conclusie dat de voorlichting richting startende ondernemers zeer slecht gesteld was. “Dat kan veel eenvoudiger en duidelijker” was de stelling en een halve dag later was ZZP Nederland geboren.

Over Stichting ZZP Nederland
Stichting ZZP Nederland is de grootste ZZP organisatie in Nederland en groeit maandelijks met 500 nieuw aangesloten zelfstandigen. Stichting ZZP Nederland onderscheidt zich door toegankelijk taalgebruik en een nuchtere benadering van zaken. Inmiddels telt de organisatie meer dan 23.000 aangesloten zelfstandigen en is Stichting ZZP Nederland een gewaardeerd aanspreekpunt voor ondernemers, overheid, politiek en andere organisaties

Deel deze pagina: