Wethouder Rotterdam herziet ZZP afvalstoffenheffing Rotterdam

Stichting ZZP Nederland

Wethouder Rotterdam teruggefloten met ZZP afvalstoffenheffing Rotterdam

Wethouder Van Huffelen van de Gemeente Rotterdam heeft na protesten van Stichting ZZP Nederland en de vele heftige reacties onder ZZP’ers besloten dat de BRR Afvalstoffenheffing voor ZZP’ers met een bedrijf aan huis nog eens opnieuw bekeken moet worden. Op Twitter schreef de wethouder: “Naar aanleiding van signalen uit Rotterdam ga ik in gesprek met ZZP' ers, KvK en Gemeenteraad over bedrijf-aan-huisheffing”. Het plan gaat dus hopelijk de prullenmand in.

Stichting ZZP Nederland heeft zeer verbolgen gereageerd naar de Gemeente over de onredelijke lastenverzwaring. Blijkbaar is de drang naar inkomen voor de gemeente belangrijker dan de redelijkheid van het betalen voor afval. Ook de 26.000 ZZP’ers in Rotterdam hebben massaal geprotesteerd tegen het onredelijke plan, een aantal ZZP’ers heeft zich uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam.

Ook politieke partijen in de Gemeente Rotterdam (Leefbaar Rotterdam, Groen Links, Christen Unie, VVD en de SP) hebben zich negatief uitgelaten over het plan. Afgelopen donderdag hebben voornoemde partijen het plan afgekeurd. Binnenkort zal een nieuw voorstel volgen.
 

Deel deze pagina: