ZZP Handboek 2013 van Stichting ZZP Nederland verschenen

Stichting ZZP Nederland

Groningen 23-01-2013 | Stichting ZZP Nederland, de grootste belangenbehartiger in Nederland helpt ZZP’ers op weg met een eigen ondernemersboek voor zelfstandigen: het ‘Handboek Zelfstandig Zonder Personeel’. Vandaag is de derde druk verschenen helemaal aangepast op de nieuwe regels voor 2013.

Boordevol praktische informatie

Het Handboek Zelfstandig Zonder personeel bevat alle informatie over ondernemen en onderscheidt zich door het toegankelijke taalgebruik zonder veel vakjargon. Volgens auteur Johan Marrink is er veel behoefte naar informatie die vooral voor startende ondernemers gemakkelijk te begrijpen is. “We zijn eind 2012 gestart met de eerste druk, niet wetende of er veel behoefte aan een boek was. Onze website staat boordevol informatie, maar blijkbaar voldoet het boek aan een grote behoefte. Binnen twee maanden was de eerste druk van 1000 boeken geheel uitverkocht, ook de herdruk van 2012 was in no-time uitverkocht. Inmiddels hebben we vanaf vandaag de derde druk mogen ontvangen die geheel aangepast is op de nieuwe wetgeving en regels voor 2013. Voor de zekerheid hebben we het aantal exemplaren flink verhoogd aldus Marrink.”

In het boek wordt ingegaan op alle facetten van ondernemen voor de kleine zelfstandige. Van start tot faillissement Hoe komt men aan klanten, welke rechtsvorm kunt u het beste kiezen, hoe zit het met administratie, wat eist de Belastingdienst, aftrekbare kosten, welke aftrekposten kunt u gebruiken, welk tarief kan berekend worden, juridische zaken, verzekeringen en pensioenen etc.

Niet alleen voor starters

Ook voor ervaren zelfstandigen is dit boek een zeer compleet naslagwerk met informatie over alle ondernemersregels voor marketing, administratie, belastingen, verzekeringen, juridische zaken etc. Bovendien geeft dit boek aan iedereen die dit maar wil lezen een aantal praktische adviezen en herinneringen aan zaken die men “gewoon” vindt en al lang niet meer toegepast heeft.

Het boek is (voorlopig*) alleen verkrijgbaar via de webwinkel van ZZP Nederland | webwinkel |

*Boekenwinkels die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met Hante Ledeboer van Stichting ZZP Nederland (050) 3144 344

Deel deze pagina: