ZZP Nederland ook benaderd met spookfacturen

ZZP Nederland

ZZP Nederland waarschuwt iedere zzp´er en andere ondernemers er jaarlijks voor: spookfacturen. Dat de ´breinen´ achter dergelijke facturen zonder aanziens des persoons werken blijkt uit het feit dat bij ZZP Nederland vandaag ook een spookfactuur terecht kwam. Dat er niet zorgvuldig wordt omgegaan met dergelijke facturen, blijkt uit het feit dat de afzender niet eens de moeite heeft genomen om te controleren of het bedrijf nog wel op dezelfde plek gevestigd is. Zo kregen wij een spookfactuur op naam van een voormalig bedrijf van onze directeur.

Factuur of aanbieding
Van PC Office Service b.v. kregen wij een brief met de post, met daarin, wat in eerste instantie lijkt op een factuur. De brief doet voorkomen alsof wij een softwarepakket hebben besteld bij PC office. Na de ´factuur´ goed te hebben bekeken blijkt het hier om een ´Software aanbieding versie 2011´ te gaan. Dat staat heel klein bovenaan de brief, en nog eens onderaan. Daar wordt gesteld dat op de aanbieding de Algemene Voorwaarden gelden die achterop de brief worden vermeld.
 
Trucjes
Deze methode is een van de vele trucjes die malafide bedrijven proberen om u ongewild een product aan te smeren, of zelfs om u te laten betalen voor iets wat u niet heeft besteld en zelfs ook niet gaat krijgen.
 
Tips
Er zijn natuurlijk wel een paar tips die u kunt volgen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van dergelijke spookfacturen:
- Lees de brief/offerte/aanbieding goed door, betaal nooit klakkeloos een rekening.
- Kent u het bedrijf dat u de rekening stuurt niet? Kijk dan extra goed naar de factuur en vraag medewerkers of zij wellicht het bedrijf wel kennen.
- Uw spookfactuur melden bij het steunpunt Acquisitiefraude. In ons geval is PC Office Service b.v. al bekend bij het steunpunt,

Link naar | steunpunt acquisitiefraude |
 
Voorbeeld spookfactuur | klik hier |
 
 
 
 
 

Deel deze pagina: