ZZP'er laat geld liggen bij kiezen zakelijke bankrekening

Aangeslotenen van ZZP Nederland kunnen voordeel pakken bij Knab

Door het kiezen van een te dure zakelijke bankrekening laten veel ZZP’ers geld liggen. Berekeningen van Knab wijzen uit dat ZZP’ers veel geld kunnen besparen door een zakelijke rekening te kiezen die past bij hun behoeften. Uit onafhankelijk onderzoek van Direct Research onder 500 ZZP’ers, blijkt dat ZZP’ers geen andere behoeften hebben bij hun zakelijke rekening dan bij hun privé rekening. Toch gaan zakelijke rekeningen vaak gepaard met onnodig hoge kosten, zoals voor het aanhouden van een rekening, de rente op roodstand en de kosten per overboeking. Daarnaast is de rente op het spaarsaldo vaak laag.

Voordeel voor de ZZP’ers
De Voordeelcalculator van Knab wijst uit dat men gemiddeld 4.256 euro aan lopend saldo heeft op een zakelijke rekening, 42.915 euro aan spaarsaldo en gemiddeld 68 transacties per maand doet. Door een zakelijke rekening bij Knab te openen, kan een ZZP’er gemiddeld 676 euro per jaar besparen. De hoogte van het voordeel voor de ZZP’er wordt met de Knab Voordeelcalculator berekend op basis van het gemiddelde saldo, gemiddelde spaarsaldo, gemiddeld aantal transacties per maand en het aantal zakelijke rekeningen.

Aangeslotenen van ZZP Nederland
ZZP Nederland heeft een overeenkomst voor zelfstandigen gemaakt met Knab Zakelijk. De nieuwe bank, onderdeel van Aegon, die gewoon zoals iedere bank onder het depositogarantiestelsel valt, biedt zelfstandigen een leuk aantal voordelen. Het uitgangspunt is het maandelijkse bedrag voor de kosten: slechts 5 euro. Daarnaast zijn de transactiekosten bepalend voor de kosten. ZZP'ers die aangesloten zijn bij ZZP Nederland kunnen 2500 transacties per jaar gratis uitvoeren (standaard slechts 1000). Update: Inmiddels is de actie veranderd naar 1000 gratis transacties per jaar, want een zzp'er haalt toch geen 2500 transacties per jaar. Het voordeel voor aangeslotenen bij ZZP Nederland is nu dat de betaalrekening de eerste drie maanden gratis is, dat levert een besparing op van 15 euro.
| Knab en ZZP Nederland |

Maximale waardering MoneyView
De nieuwe zakelijke rekening van Knab is onlangs door MoneyView uitgeroepen tot voordeligste rekening voor ZZP’ers en kleine ondernemers en is gewaardeerd met vijf sterren. Vijf sterren is de maximale score die het onafhankelijke benchmarkinstituut kan geven. Het voordeel van Knab Zakelijk berekenen kan via de Voordeelcalculator op www.knab.nl/vergelijk-zakelijk.

 

 

 

Deel deze pagina: