ZZP'ers succesvoller met goede administratie

ZZP’er vindt administratie lastig. Terecht?
Volgens veel nieuwsberichten vinden Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP) de administratie van hun bedrijf lastig en tijdrovend. Volgens een recent onderzoek van Myler doet 80% van de ZZP’ers de administratie zelf. Gemiddeld kost dat 80 uur per jaar en wordt dit gezien als een van de lastigste taken.

Administratie geeft inzicht en maakt ZZP'ers succesvoller
Op zich is het begrijpelijk als je nooit iets met een bedrijfsadministratie hebt gedaan, maar tegelijk is de administratie het centrale punt van een bedrijf. Veel zelfstandigen weten eigenlijk niet wat ze verdienen met hun bedrijf en raken daardoor achteraf wel eens in de problemen als er afgerekend moet worden met de Belastingdienst. Cijfers liegen niet en laten de zelfstandige een kijk op de voortgang van hun bedrijf zien. Maar dan moet je wel weten hoe je cijfers moet beoordelen.

Bij de Helpdesk van Stichting ZZP Nederland komen veel vragen binnen over administratie, BTW regelingen, afschrijvingen, aftrekposten etc. Het zijn allemaal zaken die er nu eenmaal bijhoren en een ondernemer die weet welke kosten en welke winst hij of zij waar maakt staat een stuk sterker.

Leerzame avond zonder moeilijke saaie teksten
Voor Stichting ZZP Nederland is dit een reden om een thema-avond te organiseren over administratie en financiën. Volgens Johan Marrink van ZZP Nederland is dit een leerzame avond waar je snel en zonder saaie stukken inzicht in je bedrijf kunt krijgen. Marrink:” juist als ondernemer, kun je je ogen niet sluiten voor de financiële kant van je zaak. Hoe hard het ook klinkt, als je de financiën niet onder controle hebt, kan het snel afgelopen zijn. Weet wat je verdient, weet wat je uit kunt geven en weet waar je winst en waar je kosten maakt. Dan kom je minder snel voor verrassingen te staan."

Femke Hogema, auteur van Financiën voor ZZP’ers
ZZP Nederland organiseert op 13 maart (voor aangeslotenen) de workshop 'Onderneem Financieel Bewust' in samenwerking met Femke Hogema, auteur van de bestseller “Financiën voor ZZP’ers’. Femke is zelf ZZP’er en geeft op een verassend eenvoudige wijze de ZZP’er inzicht in een administratie, ook voor mensen die niets met cijfers hebben. Ze beantwoordt de belangrijke vragen over administratie, met name wat doe je zelf en wat besteed je uit is een belangrijk item. Verder ontvangen bezoekers tip en tools om de eigen financiën in goede banen te leiden.

Links: | info workshops | boek Femke Hogema | overzicht administratie |

Deel deze pagina: