Verzekering

Langer mee AOV

Metaalbewerker slijper
Speciaal voor ondernemers met een zwaar beroep
Extra focus op voorkomen van arbeidsongeschiktheid
Professionele begeleiding gedurende de looptijd

Ben je zzp'er en voer je een zwaar beroep uit? Dan is de Langer Mee AOV voor jou de oplossing! Ondernemers met een zwaar beroep redden het vaak niet om door te werken tot hun 67ste. Hierdoor ontstaat er een inkomensgat tussen het moment waarop je moet stoppen met werken en de AOW-leeftijd. De Langer Mee AOV van a.s.r. biedt in dit geval uitkomst. Ben je benieuwd naar deze oplossing? Lees dan snel verder of neem direct vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Over de Langer mee AOV

  • Speciaal afgestemd op zzp'ers met een zwaar beroep
  • (gedeeltelijke of gehele) premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid vanaf 90 dagen (bij deze premiestelling);
  • dekking tot 67 jaar en 3 maanden;
  • minimaal iedere 3 jaar een gesprek met een arbeidsdeskundige

Preventie van arbeidsongeschiktheid

De door a.s.r. aangeboden Langer mee AOV zet actief in op preventie van arbeidsongeschiktheid voor jou als ondernemer met een zwaar beroep. Vanaf de ingangsdatum van de verzekering heb je minimaal iedere 3 jaar een gesprek met een arbeidsdeskundige (van a.s.r.) over hoe het met jou en jouw bedrijf gaat. De arbeidsdeskundige kan helpen om op tijd dreigende arbeidsongeschiktheid te herkennen en dit te voorkomen. Daarnaast laat hij/zij jou nadenken over hoe je de AOW-leeftijd gezond en werkend kan bereiken. Tijdens de gesprekken kijken je samen met de arbeidsdeskundige naar de belasting en belastbaarheid in jouw werk en de ontwikkeling van jouw bedrijf. Als je jouw bedrijf op termijn niet meer kan voortzetten, wordt samen met de arbeidsdeskundige gekeken naar wat je nog wel kan en wilt.

Re-integratie na arbeidsongeschiktheid

Als je toch (tijdelijk) arbeidsongeschikt wordt ontvang je bij de Langer Mee AOV een uitkering. Deze uitkering wordt langzaam afgebouwd en loopt maximaal 5 jaar door. In deze periode wordt er gezamenlijk gekeken of je weer voor jouw eigen inkomen kan zorgen. Dit kan zijn: in jouw eigen beroep, door taakverschuivingen of in een ander (lichter) beroep, eventueel door bij- of omscholing. De vijfjarige uitkering past bij de verwachting dat iemand veelal binnen vijf jaar re-integreert óf omgeschoold kan worden en daardoor weer in staat is steeds meer te gaan werken. Kan je ondanks alle inspanningen niet langer het minimumloon verdienen met algemeen geaccepteerd werk in Nederland, dan krijg je 75 procent van het verzekerde bedrag tot de AOW-leeftijd.

Hoe sluit je een Langer Mee AOV af?

Wil je meer informatie over de Langer Mee AOV of deze direct afsluiten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. 

Hulp nodig?

Onze ervaren en professionele adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.
050-7001952 finadvies@zzp-nederland.nl
Contact met administratie

Bekijk ook de video over de Langer Mee AOV

Externe video URL
Op deze pagina