Verzekering

Langer mee AOV

Metaalbewerker slijper
Speciaal voor ondernemers met een zwaar beroep
Extra focus op voorkomen van arbeidsongeschiktheid
Professionele begeleiding gedurende de looptijd

Ondernemers met een zwaar beroep redden het vaak niet om door te werken tot hun 67ste, waardoor er een inkomensgat ontstaat tussen het moment waarop je moet stoppen met werken en de AOW-leeftijd. Benieuwd naar deze oplossing? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Preventie

De door ons aangeboden oplossing zet actief in op preventie van arbeidsongeschiktheid voor jou als ondernemer. Vanaf de ingangsdatum van de verzekering heb je minimaal iedere 3 jaar een gesprek met een arbeidsdeskundige (van a.s.r.) over hoe het met jou en jouw bedrijf gaat. De arbeidsdeskundige kan helpen om op tijd dreigende arbeidsongeschiktheid te herkennen en dit te voorkomen. En hij laat je nadenken over hoe je de AOW-leeftijd gezond en werkend kan bereiken. Tijdens de gesprekken kijken jij en de arbeidsdeskundige naar de belasting en belastbaarheid in jouw werk en de ontwikkeling van jouw bedrijf. Als je jouw bedrijf op termijn niet meer kan voortzetten, wordt samen met de arbeidsdeskundige gekeken naar wat je nog wel kan en wilt.

Re-integratie

Als je toch (tijdelijk) arbeidsongeschikt wordt, ontvangt je een uitkering. Deze uitkering wordt langzaam afgebouwd en loopt maximaal 5 jaar door. In deze periode wordt er gezamenlijk gekeken of je weer voor jouw eigen inkomen kan zorgen, in jouw eigen beroep, door taakverschuivingen of in een ander (lichter) beroep, eventueel door bij- of omscholing. De 5-jaars uitkering past bij de verwachting dat iemand veelal binnen 5 jaar re-integreert óf omgeschoold kan worden en daardoor weer in staat is steeds meer te gaan werken. Kan je ondanks alle inspanningen niet langer het minimumloon verdienen met algemeen geaccepteerd werk in Nederland, dan krijg je 75 procent van het verzekerde bedrag tot de AOW-leeftijd.

Highlights

  • (gedeeltelijke of gehele) premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid vanaf 90 dagen (bij deze premiestelling);
  • dekking tot 67 jaar en 3 maanden;
  • minimaal iedere 3 jaar een gesprek met een arbeidsdeskundige
Hulp nodig?
Onze ervaren en professionele adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.
050-7001952 Stuur ons een e-mail

Bekijk het filmpje!

Externe video URL
Op deze pagina