Auto Grijs kenteken

Belastingen (Auto)

Ben je zzp'er met een bestelauto? Dan kan je in aanmerking komen voor een vrijstelling van de bpm op grond van de ondernemersregeling.

 

Voorwaarden

Je bent ondernemer volgens artikel 7 van de Wet op de omzetbelasting 1968 (met uitzondering van het ondernemerschap dat voortvloeit uit het zesde lid). Je moet de bestelauto voor meer dan 10% voor je onderneming gebruiken.

Je moet wel bpm betalen als je:

 

Zakelijk of privé?

Net als bij auto met een geel kenteken kan je er voor kiezen om de auto met grijs kenteken zakelijk aan te houden of in privé aan te houden. Lees verder onder auto privé of zakelijk.


Gerelateerde voordelen

  1. Gratis Tankkaart

    Geen gedoe meer met losse tankbonnetjes en ook nog een voordeel van minimaal 11 cent per liter op de landelijke adviesprijzen. Als zzp'er wordt tanken weer plezieriger met een voordelige tankkaart. 

    Meer informatie
  2. Handboek zelfstandig zonder personeel

    In dit boek vind je vrijwel alle ondernemers- en belastingregels die zelfstandigen kunnen gebruiken om zo weinig mogelijk belasting te betalen. Het boek geeft op toegankelijke wijze uitleg over het grote oerwoud aan belastingregels. Voor 16:00 bestellen, morgen in huis.

    Meer informatie

Deel deze pagina: