Kennisbank

Reisverzekeringen voor zzp'ers. Dit zijn de mogelijkheden

Reisverzekeringen voor zzp'ers

Wil jij als zzp'er zorgeloos op (zaken)reis? Dan is het heel belangrijk voor vertrek je reisverzekering goed te checken. Je denkt er waarschijnlijk het liefst niet over na, maar tijdens het reizen kunnen er vervelende situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een opname in het ziekenhuis, schade of diefstal. Een reisverzekering zorgt ervoor, afhankelijk van de dekking, dat de kosten niet (volledig) voor eigen rekening zijn. Wij vertellen je in dit artikel welke mogelijkheden er zijn op het gebied van reisverzekeringen voor zzp'ers en waar je allemaal op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering.

Welke soorten reisverzekeringen zijn er voor mij als zzp’er?

Grofweg heb je twee soorten reisverzekeringen die je als zzp’er af kunt sluiten:

  • Een particuliere reisverzekering
  • Een zakelijke reisverzekering

Voor beide kan je kiezen tussen een kortlopende (dus alleen voor de specifieke reis) of een doorlopende variant. Daarnaast kun je nog andere verzekeringen afsluiten, zoals een annuleringsverzekering (mocht de reis niet door kunnen gaan), een speciale reisverzekering voor bijvoorbeeld wereldreizen, maar ook een verzekering voor je eigen risico voor je huurauto op vakantie.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met jouw reisverzekeringen? Neem contact met ons op. Bereikbaar: ma t/m vrij van 08.30 - 17.00 uur. Bel via 085 303 28 78 of mail ons op verzekeringen@zzp-nederland.nl

Kies ik voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering? 

Ben je vaak op reis? Dan is het al snel voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat alle korte reizen (zoals een weekendje weg of een dagtrip), waarvoor je normaal gesproken misschien geen verzekering zou afsluiten, automatisch meeverzekerd zijn. Je hoeft er dus niet meer naar om te kijken. Maak je maar incidenteel een reis en heb je voor kortere tripjes een wat hogere risicobereidheid, kan je ook voor een kortlopende reisverzekering kiezen zodat alleen de grotere risico's gedekt zijn. Wist je trouwens dat vakantie of tripjes in Nederland ook verzekerd zijn onder een reisverzekering?

Heb ik ook een annuleringsverzekering nodig?

Het is verstandig voor een annuleringsverzekering te kiezen wanneer je langer op vakantie of zakenreis gaat. De financiële gevolgen van het afbreken of annuleren van de vakantie zijn dan groot. Wanneer je een annuleringsverzekering hebt, ben je gedekt wanneer bijvoorbeeld een familielid overlijdt of ernstig ziek wordt. Het is dus niet zo dat je zomaar je reis kan annuleren.

Dekt mijn particuliere reisverzekering zakelijke reizen?

De particuliere reisverzekering biedt meestal geen dekking voor reizen met een zakelijk karakter. Alleen reizen met een puur recreatief karakter zijn gedekt. Ook je zakelijke uitrusting is dus niet verzekerd. Bij een zakelijke reisverzekering daarentegen is het vaak wél mogelijk om particuliere reizen mee te verzekeren. De kosten hiervoor zijn vaak lager dan een losse reisverzekering, de moeite waard dus om te vergelijken!

Wanneer kies ik voor een zakelijke reisverzekering?

Een zakelijke reisverzekering dekt schade tijdens reizen met een zakelijk karakter. Ook in Nederland en voor zakelijke bijeenkomsten zoals congressen en seminars wordt vaak dekking geboden. Denk aan hulpverlening bij ziekte, schade of diefstal van bagage en medische kosten die door je zorgverzekering niet worden gedekt. Ga je dus regelmatig op reis als zzp’er? Dan is een doorlopende reisverzekering erg verstandig om af te sluiten.      

Wat dekt mijn zorgverzekering?

Word je onverhoopt ziek op reis en maak je hiervoor kosten, bijvoorbeeld bij de eerste hulp? Weet dan dat je zorgverzekering werelddekking biedt voor noodzakelijke medische zorg die niet kan wachten totdat je weer in Nederland bent. Hierin wordt als stelregel aangehouden dat maximaal het in Nederland geldende tarief wordt vergoed. Deze zorg valt onder het eigen risico. Kosten voor vervoer naar huis bij ziekte of overlijden zijn niet verzekerd op de zorgverzekering. Ook is er geen vergoeding van zaken die door een normale reis- of annuleringsverzekering worden gedekt, zoals bijvoorbeeld diefstal van bagage, annulering of pechhulp. 

Voor een uitgebreidere dekking op je zorgverzekering kan je een aanvullende verzekering afsluiten voor medische kosten in het buitenland waardoor je tot maximaal 100% de medische kosten vergoed krijgt. Je bent niet verzekerd als je langer dan een jaar in het buitenland verblijft. Je kunt dan namelijk je Nederlandse zorgverzekering niet behouden. Denk er ook om dat je maar één keer per jaar je zorgverzekering kan wijzigen. Een reisverzekering daarentegen kan je op ieder moment van het jaar afsluiten.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Of je nu een particuliere of zakelijke reisverzekering afsluit, er zijn altijd een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld verstandig de polisvoorwaarden te checken tot welke verzekerde bedragen je bagage is gedekt. Is mobiele apparatuur bijvoorbeeld maar tot €350 gedekt maar heb je een duurdere smartphone, dan krijg je dus niet het gehele bedrag vergoed bij schade. Ook bijzondere bagage zoals sportuitrusting moet vaak apart worden meeverzekerd. Kijk ook naar de maximale reisduur; verblijf je langer dan 180 dagen in het buitenland, dan biedt een normale reisverzekering geen dekking.  

Heb je een zakelijke reisverzekering? Dan is het belangrijk dat de verzekeraar op de hoogte is van jouw werkzaamheden. Sluit je de reisverzekering af in combinatie met een verzekeringspakket? Dan is het verstandig te checken of de op de polis beschreven werkzaamheden goed aansluiten bij je daadwerkelijke werkzaamheden. Sluit je een losse reisverzekering af? Raadpleeg dan de polisvoorwaarden om te controleren of je werkzaamheden onder de dekking vallen. Vaak is het mogelijk om met zwaardere werkzaamheden, zoals werkzaamheden in de bouw, toch een reisverzekering af te sluiten. 

Hulp of advies nodig van onze adviseurs?

Heb je een vraag, zijn er onduidelijkheden of heb je behoefte aan advies? Bel of mail vrijblijvend met onze adviseurs voor meer informatie.
050-7001950 Stuur ons een e-mail
Contact met verzekeringsadviseur

Reisverzekering afsluiten via ZZP Nederland

Wanneer je al een verzekeringspakket hebt afgesloten is het meestal mogelijk om hieraan een reisverzekering toe te voegen. Uiteraard hoef je geen pakket af te sluiten en kun je ook voor losse verzekeringen bij ZZP Nederland Verzekeringen terecht. We kijken graag met je mee wat de beste reisverzekering is voor jouw situatie. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs voor het regelen van een reisverzekering. Zij zitten klaar om je verder te helpen. Wij zijn bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 - 17.00 uur. Bel via 085 303 28 78 of mail ons op verzekeringen@zzp-nederland.nl

Op deze pagina