Nieuws

Antwoorden op de meest gestelde vragen over de standaard aov

Er is een akkoord bereikt over het advies (pdf) van de Stichting van de Arbeid voor de standaard verzekering voor zelfstandigen tegen langdurig inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid. Het advies is overhandigd aan minister Koolmees, die hiermee verder aan de slag gaat. Het advies leidt tot veel vragen, heel logisch want wat betekent dat nu voor jouw situatie. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen op een rij gezet. Wij hebben hiervoor o.a. gebruik gemaakt van een eerdere uiting van onze collega zelfstandigenorganisatie PZO.

Let op: Er moeten nog veel zaken verder worden uitgewerkt. Dit gebeurt in de komende tijd. Het kan dus zijn dat sommige zaken nog veranderen, uiteraard zullen we onze inbreng in dat proces leveren.

Vragen en opmerkingen van de achterban uit de raadpleging standaard AOV

Vorige week hebben wij aan zelfstandige ondernemers gevraagd wat zij vonden van de inbreng van stichting ZZP Nederland in het advies van de Stichting van de Arbeid. Ook hebben wij in deze enquête gelegenheid gegeven om vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen. Wij hebben de meest gestelde vragen en opmerkingen van antwoorden voorzien. Die leest u in deze pdf.

Heb je nog andere vragen?

Het kan zijn dat jouw vraag hierboven niet wordt beantwoord. Je kunt je vraag dan stellen via info@zzp-nederland.nl Maar let op: wij kunnen slechts antwoorden wat we nu vanuit het advies van de Stichting van de Arbeid weten. Wij kunnen je geen definitieve antwoorden geven op vragen die nu nog niet te beantwoorden zijn.

Bron
ZZP Nederland
Geplaatst op 9 maart 2020