Blog

Elektrisch rijden: 4% nog steeds beschikbaar!

Reageren

Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Als ondernemer kun je namelijk kiezen om een elektrische auto te leasen of te kopen. De bijtelling is een stuk lager dan die van brandstof voertuigen. Daarnaast bespaar je ook op de brandstof zelf. Rijd je bijvoorbeeld een Volkswagen e-golf dan bespaar je volgens de gegevens van onze partner Dealerleasing al zomaar € 3.500 per jaar t.o.v. benzine model. 

Verloop verhoging bijtelling

De overheid heeft lange tijd elektrisch rijden gestimuleerd door een enorme korting te geven op de bijtelling. Vanaf 2020 wordt deze bijtelling voor elektrische auto’s geleidelijk verhoogd. Hieronder zie je het verloop van deze bijtelling in de komende jaren.


Vanaf 2018: 4% over de cataloguswaarde. 
Vanaf 2019: 4% over de eerste € 50.000 v.d. catalogus waarde en 22% over de resterende waarde
Vanaf 2020: 8% over de eerste € 45.000 v.d. catalogus waarde en 22% over de resterende waarde
Vanaf 2021: 12% over de eerste € 40.000 v.d. catalogus waarde en 22% over de resterende waarde
Vanaf 2022: 16% over de eerste € 40.000 v.d. catalogus waarde en 22% over de resterende waarde
Vanaf 2025: 17% over de eerste € 40.000 v.d. catalogus waarde en 22% over de resterende waarde
Vanaf 2026: 22%
 

Voordeel lage bijtelling

Het voordeel van deze lage bijtelling is dus substantieel. Voor een nieuwe auto betaal je nu dus 12% bijtelling. Voor een auto met een cataloguswaarde van € 35.000 is het verschil t.o.v. voertuigen voor 2020 (4%) maar liefst € 2.800 bijtelling per jaar. 
Het is echter nog mogelijk om in aanmerking te komen voor de lage bijtelling. De lage bijtelling voor nieuwe auto’s wordt namelijk 60 maanden vastgezet (vanaf het moment dat de auto op kenteken wordt gezet). Als je dus een jonggebruikte auto leaset van voor 2020, kom je nog steeds in aanmerking voor de 4% bijtelling voor de komende paar jaar (afhankelijk van wanneer het voertuig op naam is gezet). 

4% nog beschikbaar via Dealerleasing

Auto’s met 4% bijtelling zijn na de verhoging begin dit jaar felbegeerd en steeds moeilijker te verkrijgen. Onze partner Dealerleasing heeft echter nog diverse modellen beschikbaar. Als lid van ZZP Nederland krijg je ook nog eens € 100 korting op je eerste lease termijn (maand). 
Hier check je welke auto’s nog beschikbaar zijn. Dealerleasing biedt een laagste prijs garantie op deze modellen! 

Waarom Dealerleasing?

ZZP Nederland adviseert om heel goed te kijken of een leasecontract iets is voor jou is als ondernemer. Met name omdat je bij reguliere leasemaatschappijen een langdurig contract aangaat met relatief gezien hoge maandlasten. De coronacrisis heeft ons geleerd dat onzekere tijden zomaar om de hoek kunnen staan, daarom pleiten wij voor flexibiliteit. Onze partner Dealerleasing biedt jouw daarom shortlease oplossingen waarin je maandelijks kunt opzeggen, down- & upgraden. 

Rijd je nu wat minder maar wil je wel mobiel zijn? Dan lease je bijvoorbeeld een kleine hatchback met lage kilometrage. Ga je straks weer de weg op naar klanten toe? Dan ruil je de auto in voor een luxe sedan met een hogere kilometrage.

Daarnaast kent Dealerleasing een zeer soepel acceptatiebeleid. Want of je nu al jaren werkzaam bent als ZZP’er met up’s en down’s, je een starter bent of door een foutje in het verleden een BKR-registratie hebt. Bij Dealerleasing kun je terecht.  Ze leveren door heel Nederland en binnen 8 uur kan de auto al voor de deur staan.

Dit biedt jou als ondernemer ongekende flexibiliteit! Om deze reden kiest ZZP Nederland voor Dealerleasing als partner.

 

Meer weten over bijtelling? Lees dan dit artikel.
 

Geplaatst op 4 februari 2021
0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen