Medewerker RCE Bau gearresteerd wegens bedreiging

DvhN

Medewerker RCE Bau gearresteerd wegens bedreiging met vuurwapens
De Politie heeft woensdag 19 september 2007 een 46 jarige man gearresteerd op verdenking van bedreiging van mensen die een huis hebben laten bouwen door de Duitse aannemer RCE Bau. Zoals gemeld maakte dit Duits Bouwbedrijf er een gewoonte van om klanten die lastig deden of klachten hadden te bedreigen. Met name als de betalingen werden ingehouden werd er even “een mannetje” langs gestuurd om het geld op te halen.

Mensen hebben uit angst betaald
Volgens de Politie hebben veel mensen onder bedreiging alsnog de rekeningen betaald terwijl er geen oplossing werd geboden door RCE Bau. Ook leveranciers van RCE Bau werden bedreigd als men “zeurde”over de trage betalingswijze van RCE Bau. Een Friese onderaannemer werd zelfs bedreigd met een vuurwapen toen het klussenbedrijf geld wilde halen bij RCE Bau.

Naar aanleiding van publicaties over de handelswijze van RCE bau heeft de Politie tientallen meldingen ontvangen uit Groningen, Friesland en Drenthe. Mensen die alsnog aangifte willen doen van de onfrisse praktijken van RCE Bau kunnen zich alsnog melden bij de Politie.

Zie ook http://www.zzp-nederland.nl/nieuws/11515-duits-bouwbedrijf-nederland-be

 

Deel deze pagina: