Nieuws

ZZP Nederland breidt mogelijkheden aov uit

Reageren

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor ondernemers ligt vaak onder vuur. Veel gehoorde opmerkingen zijn dat aov’s te duur zijn, of dat niet iedereen verzekerd kan worden. Overigens blijkt uit onderzoek dat de hoge aov-premie deels een eigen leven is gaan leiden en vaak 2 tot 3 maal zo hoog wordt ingeschat dan deze daadwerkelijk is. Desalniettemin neemt ZZP Nederland dit soort signalen serieus, daarom zijn er ook constante gesprekken met de overheid en met verzekeraars over alternatieve (product) oplossingen.

Diverse oplossingen

Hierdoor komen er steeds meer oplossingen dan alleen de oplossing van de “normale” AOV tot eindleeftijd, die voor veel zzp’ers als te duur wordt beschouwd. Er zijn bijvoorbeeld verzekeringen mogelijk met een kortere uitkeringsduur , of een lagere uitkering bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid maar juist een volwaardige uitkering bij het veel grotere risico van volledige en duurzame arbeidsongeschiktheid. Juist ook voor mensen met zwaardere beroepen. Bij iedere oplossing dient goed gekeken te worden naar een eventueel partnerinkomen, financiële reserves en de risico’s van een beperktere dekking. 

Mantelovereenkomst

De gesprekken met verzekeraars leiden regelmatig tot nieuwe en betaalbaardere oplossingen. Zo heeft ZZP Nederland onlangs een mantelovereenkomst ondertekend samen met Reaal, waardoor zzp’ers de mogelijkheid hebben om zich tegen een extra scherpe premie te verzekeren tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Als mantelpartner biedt Reaal zzp’ers - aangesloten bij ZZP Nederland - met een beroep dat valt in UNIM-tarief 3 een korting van 5% op de premie van een UNIM Plus arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). In UNIM-tarief 3 vallen vooral beroepen met een adviesrol en beroepen uit de zakelijke dienstverlening. Zoals consultant/trainer, ICT-specialist, interimmanager of organisatieadviseur.

De zzp-vertegenwoordiger

Arjen Vrolijk, directeur bij ZZP Nederland Verzekeringen: “Wij zijn verheugd dat we door steeds meer partijen, nu ook door Reaal, worden beschouwd als de vertegenwoordiger voor de zzp’er. Op deze manier kunnen we gezamenlijk nog meer inhoud geven aan de wensen van zzp’ers binnen het abonnement op ZZP Nederland. Naast Reaal zijn er ook mantelovereenkomsten met diverse andere verzekeraars zodat ook bij ZZP Nederland geabonneerde zzp’ers in andere beroepsgroepen van een betaalbaardere oplossing gebruik kunnen maken”.

Via deze link kunt u een vrijblijvende berekening maken voor een aov.

Bron
Reaal
Geplaatst op 8 januari 2019
0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen