ZZP Nederland ook geconfronteerd met acquisitiefraude

ZZP Nederland

Een heel aparte gewaarwording. Bijna maandelijks probeert ZZP Nederland haar aangeslotenen en andere zzp’ ers te waarschuwen voor acquisitiefraude en nu krijgen we zelf een brief in de bus. Deze brief komt van de ‘Centrale Bedrijfs Registratie’. Ah, het CBR, dat klinkt bekend in de oren. Maar wat doen zij dan eigenlijk?

Bij nadere inspectie blijkt het hier te gaan om acquisitiefraude. Het lijkt alsof er een nota van het CBR is verstuurd, maar het gaat hier om een offerte. Zo staat na goede bestudering te lezen in de kleine lettertjes. Wat het bedrijf uiteindelijk doet staat achter op de ‘nota’, in zo mogelijk nog kleinere letters:

 “ Onderwerp van de offertes/overeenkomsten is het door ons tegen betaling ter beschikking stellen van een platform aan de wederpartij om zich –onafhankelijk van een eventueel bestaande eigen website – op actuele wijze te presenteren in een centraal bedrijfseconomisch register op het Internet en zich direct te informeren over bestaan, branche, grootte, adresgegevens en overige openbare gegevens van concurrenten of deren”.

Momenteel niet bereikbaar
Aha. Dus plaatsing op een website. En wel op de website www.centrale-bedrijfs-regsitratie.nl . Snel daar even op  gekeken, maar er staat momenteel alleen maar ‘ momenteel plegen wij onderhoud aan ons database’. Of dit altijd zo is kan ik u niet vertellen. Wel dat de kosten € 267,75 (inc. Btw) zijn en dat een contract twee jaar duurt, tenzij twee maanden voor het eerste jaar wordt opgezegd. Dan toch maar even gebeld met Centrale Bedrijfs Registratie, maar ze nemen de telefoon helaas niet op.

Al met al weer een schoolvoorbeeld van acquisitiefraude. Als u niet goed oplet wat er allemaal op een ‘ nota’ staat, dan kunt u maar zo eens betalen voor iets wat u eigenlijk helemaal niet wilt.

Bekenden
Tros Radar, het fraudemeldpunt, de Kamer van Koophandel en het Steunpunt Acquisitiefraude zijn al op de hoogte van de Centrale Bedrijfs Registratie. Hopelijk doen wij nog een duit in het zakje en trapt niemand in dit verhaal.

| offerte van Centrale Bedrijfs Registratie |

| Algemene voorwaarden van Centrale Bedrijfs Registratie |

Eerdere berichtgeving en tips

Deel deze pagina: