ZZP’ers slecht verzekerd volgens Delta Lloyd

ZZP’ers slecht verzekerd volgens Delta Lloyd

Volgens een onderzoek door Delta Lloyd zijn ZZP’ers over het algemeen onvoldoende verzekerd op zakelijk gebied. Bovendien hebben ZZP’ers vaak minder interesse dan MKB’ers om zich goed te laten verzekeren. De ZZP’er ziet als belangrijkste verzekering een rechtsbijstandverzekering, direct gevolgd door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een arbeidsongeschiktheidverzekering.

Volgens het onderzoek hebben vooral startende ZZP’ers weinig verzekeringen afgesloten. Het onderzoek spreekt zelfs van verminderde interesse in verzekeringen. Volgens de mening van ZZP Nederland is dit een onjuiste conclusie. Startende ondernemers en ZZP’ers hebben vaak niet het kapitaal om de dure bedrijfsverzekeringen af te sluiten. Bovendien is men drukker met het opstarten van het bedrijf dan met verzekeringen. “Dat moet ik later maar doen”is een veelgehoorde opmerking bij ZZP Nederland.

AOV en pensioen worden vaak vooruit geschoven. Vooral de hoge kosten van een AOV vormen een drempel, ook al zijn de ondernemers zich bewust van de financiële risico's die arbeidsongeschiktheid kan opleveren. Van de startende zzp'ers heeft 22% een AOV afgesloten, van de gevestigde zzp'ers heeft 42% dit gedaan en bij de mkb'ers is dat 60%. Inmiddels ziet de verzekeringsbranche ZZP’ers als een belangrijke doelgroep en zijn diverse verzekeringen gericht op kleine ondernemers ontstaan. Vaak worden deze verzekeringen met een starterskorting aangeboden waardoor men pas later de hoge bedragen voor bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidverzekering moet gaan betalen.

ZZP Nederland biedt aangeslotenen een compleet overzicht
ZZP Nederland heeft voor de 3500 aangesloten ZZP’ers een overzicht gemaakt van interessante verzekeringen, waarbij de aangeslotenen ook nog een collectieve korting ontvangen. Met name voor het alternatief voor een arbeidsongeschiktheidverzekering is veel belangstelling. Het ZZP Zelfstandigenplan voorziet in een betaalbare verzekering met een uitstekende dekking. Bovendien is deze verzekering ook voor oudere ondernemers zeer betaalbaar in vergelijking met een maatwerk AOV. Ook worden veel ouderen geweigerd door de grote maatschappijen terwijl bij het ZZP Zelfstandigenplan i9edereen wordt geaccepteerd zonder een medische keuring.

Links:
Het complete verzekeringsoverzicht vindt u hier
Meer info over het ZZP Zelfstandigenplan vindt u hier

Deel deze pagina: