Waar we voor lobbyen in politiek Den Haag

Stichting ZZP Nederland is opgericht met als hoofddoel om het ondernemerschap in Nederland te stimuleren. We richten ons hierbij vooral op de ondernemersruimte voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Deze snel groeiende groep ondernemers verdient een stem in Den Haag. 

De stem van een zzp’er in zijn eentje wordt namelijk niet gehoord, maar gezamenlijk als collectief horen ze ons wél!

Hoe laten we het zzp-geluid horen?

Bij ZZP Nederland laten we op 2 manieren het zzp-geluid horen:

  • naar onze abonnees en achterban verstrekken we informatie, diensten en advies;
  • in politiek Den Haag komen we op voor de belangen van onze achterban.  

ZZP Nederland houdt regelmatig achterbanraadplegingen onder alle abonnees. Alle 'Haagse' voorstellen leggen we ter toetsing voor. De meerderheid van de meningen van onze abonnees bepaalt onze agenda. 

1) Verplichte AOV voor zelfstandigen

Hoewel we het principieel niet eens zijn met een verplichte AOV, schuiven we wel aan voor de uitwerking van deze verplichting. Het kan niet zo zijn dat zo’n ingrijpend besluit wordt uitgewerkt zonder een belangenbehartiger voor zelfstandig ondernemers.

Onze inzet: een basisvoorziening voor alle werkenden

2) Meer aandacht voor schuldhulp

Stichting ZZP Nederland wil dat de communicatie over de mogelijkheden als Bbz en WGS sterk verbeterd, zodat ze beter toegankelijk worden voor ondernemers. Het is absurd dat een regeling als de Bbz zo slecht wordt gecommuniceerd. 

Onze inzet: ook zzp’ers moeten onder de WGS vallen

3) Betere opvolger voor wet DBA

Mede dankzij ZZP Nederland wordt de wet DBA tot 1 januari 2021 niet gehandhaafd. De opvolging hiervan wordt vervat in het nieuwe voorstel, bestaande uit de instelling van een minimumtarief, een Zelfstandigenverklaring en een Webmodule. Al deze instrumenten kunnen op geen enkel draagvlak rekenen. We hebben een andere oplossing. 

Onze inzet: modernisering van de arbeidsmarkt

Lobby mee!

Zoals je ziet, zetten we ons voor belangrijke zaken in en daar kunnen we alle hulp goed bij gebruiken. Waarom elk abonnee extra zo belangrijk is voor ons, lees je na de klik. 

Je mag je natuurlijk ook direct aansluiten, wanneer je vandaag nog mee wilt denken over de positie van zzp’ers of gewoon je mening wilt geven over inhoudelijke onderwerpen. Voor nog geen 2 euro per maand worden niet alleen je belangen behartigd, je beslist ook mee over de richting van onze lobby en profiteert van vele voordelen. 

Deel deze pagina: