Autoverzekering

Autoverzekering

 • Jouw verplichte wettelijke aansprakelijkheid gedekt
 • Schade aan jouw eigen auto mee te verzekeren
Direct premie berekenen

Autoverzekering

ZZP Nederland Verzekeringen kan een voordelige verzekering bieden voor zowel jouw particuliere en/of zakelijke auto.

Verzekeringskaarten

Met een verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is.


Aansprakelijkheid

Jouw auto dient verplicht verzekerd te zijn op basis van de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) binnen Europa. Daarbij is het niet verplicht om schade aan jouw eigen voertuig mee te verzekeren. 

Voordelen

 • Digitale polismap
 • Ruime keuze uit verzekeraars

Vormen autoverzekering

Verzekeraars bieden naast de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering in het algemeen twee uitgebreidere vormen aan voor een autoverzekering.

 • de beperkte casco verzekering
 • een uitgebreide cascoverzekering oftewel een allriskverzekering

Een grove indeling voor de keuze van de verzekering is vaak de leeftijd van de auto. Nieuwe auto’s tot 7 jaar jaar worden meestal allrisk verzekerd, oudere auto’s worden meestal WA-beperkt casco verzekerd.


Contact

Wens je meer informatie omtrent de autoverzekeringen? Neem dan contact met ons op.

050 7001950

stuur een bericht


De beperkte WA cascoverzekering

Een beperkte WA-verzekering geeft alleen dekking voor schade die je bij anderen aanricht met het verzekerde voertuig. Ook schade die ontstaat bij anderen door een aanhanger is gedekt zolang deze aanhanger aan de auto gekoppeld is en niet veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen. Ook als een inzittende schade veroorzaakt bij iemand anders door bijvoorbeeld de deur te openen waardoor een fietser ten val komt is verzekerd.

Bij een beperkte cascoverzekering is schade aan jouw eigen voertuig niet meeverzekerd. Dat betekent dat ingeval van een schade aan jouw eigen voertuig, die ontstaat door jouw schuld, de schade niet verzekerd is. In veel gevallen wordt deze verzekering afgesloten bij voertuigen met een lage restwaarde zoals oudere auto’s.

Tegenwoordig worden veel van deze verzekeringen ook aangeboden als een WA-plus of WA-extraverzekering, waarbij er een iets uitgebreidere dekking is. Schade die het gevolg is van brand, blikseminslag en explosie, diefstal, botsingen met dieren, natuurrampen, storm, ruitbreuk en schade die ontstaat doordat het voertuig getransporteerd wordt zijn in een WA-plus of WA-extra verzekering meestal gedekt. De premie is wel iets hoger dan een standaard WA-verzekering. Bij een WA-plus of een WA-extra verzekering geldt meestal een klein eigen risico.

De uitgebreide cascoverzekering

Bij een uitgebreide cascoverzekering, die in de volksmond beter bekend is als een allriskverzekering is schade aan jouw eigen vervoermiddel vrijwel compleet gedekt, ook als de schade ontstaat door toedoen van de bestuurder van het verzekerde voertuig. De uitgebreide cascoverzekering kent dus een ruime dekking. Alle schades die een standaard WA-verzekering dekt, maar ook alle ‘van buiten komende onheilen’ zoals diefstal, inbraak, slippen etc. Aanhangers die aan het voertuig zijn gekoppeld zijn niet verzekerd, wel de schade die je aan anderen toebrengt met de aanhanger. 

Premieberekening autoverzekeringen

Verzekeraars concurreren nogal met elkaar met voertuigverzekeringen. De premie hangt af van:​


 • leeftijd regelmatige bestuurder
 • schadeverleden regelmatige bestuurder
 • regionale verschillen
 • aantal kilometers per jaar
 • dekking voor inzittenden en bestuurder
 • specificaties en gebruik van het voertuig
 • bedrijfsmatig gebruik van het voertuig

Het gebruik en of de auto op de zaak staat zijn medebepalend of de auto privé of zakelijk verzekerd dient te worden. Voertuigen die gebruikt worden door koeriers en andere beroepen in de transportsector zijn moeilijk te verzekeren.

Berekenen hier jouw premie *

Offerte/Aanvragen

* Voor het afsluiten van een verzekering bij ZZP Nederland Verzekeringen moet je aangesloten zijn bij ZZP Nederland.  Eerst aansluiten (slechts € 22,50 p/j)


Downloads

 1.  
  Download (226 kB)

  PDF Bestand