Ledenvoordelen

Kosteloos incassotraject

Betaling te laat incasso

Als ondernemer werk je hard voor je geld. Het is dan erg vervelend als een klant of andere partij je factuur niet of te laat betaalt. Als Plus en Premium lid van ZZP Nederland kun je daarom kosteloos een incassotraject starten. Een ervaren incasso advocaat gaat voor je aan de slag. Met een slagingspercentage van maar liefst 94% is de kans groot dat je alsnog je geld krijgt! 

Heb je geen Plus of Premium abonnement, maar wel incassoproblemen? Dan kan je met korting terecht bij OnlineIncasso.nl

 • Gratis incassotraject!
 • Ervaren incasso advocaat
 • Slagingspercentage van 94%
 • Geen 'cowboypraktijken'

Hoe maak ik gebruik van het gratis incassotraject?

Plus en Premium leden van ZZP Nederland kunnen kosteloos gebruikmaken van deze service. Ben je al Plus of Premium lid? Log dan in om de volledige instructies te lezen. Ben je nog niet aangesloten? Sluit je dan aan als Plus lid voor € 75 per jaar of Premium lid voor €160 per jaar. 

Hoe werkt het? 

 1. Deel je factuurgegevens;
 2. Geef akkoord aan de incasso advocaat om de procedure te starten;
 3. De incasso advocaat gaat 10 dagen drukmiddelen inzetten;
 4. Je geld terug (met een slagingskans van 94%!).

Veelgestelde vragen over het incassotraject

Het starten van een incassotraject is meestal de volgende stap nadat herhaalde betalingsherinneringen en aanmaningen niet hebben geleid tot betaling.

Voor Plus en Premium leden is de incassodienstverlening op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat je niets betaalt als we geen resultaat behalen. In 94% van de gevallen waarin we slagen, betaal je vaak ook niets want je debiteur (niet betalende klant) betaalt de incassokosten. Je ontvangt dus 100% van het factuurbedrag als je debiteur betaalt. 

De meeste incasso aanbieders die op basis van no cure, no pay werken, rekenen een succesfee. Dit doen wij niet. In de meeste gevallen kost de incasso jou dus niets. Mochten er wel kosten gerekend worden, bijvoorbeeld in verband met een rechtsgang, dan wordt dit altijd eerst met je overlegd. 

We kunnen je bij elke vordering helpen, maar bij sommige facturen kunnen we dat niet op basis van no cure no pay doen. Als de factuur die je indient valt onder een van onderstaande voorwaarden, zullen we eerst bespreken welke kosten er gerekend worden en wie die betaalt.

 • facturen die lager zijn dan €500
 • facturen die ouder zijn dan 1 jaar
 • facturen aan particuliere debiteuren, tenzij huurders
 • facturen aan buitenlandse debiteuren
 • facturen die eerder door een andere partij geprobeerd zijn te incasseren
 • de factuur wordt betwist door de tegenpartij

Als je debiteur weigert te betalen, adviseren we, afhankelijk van je situatie, of je verdergaande juridische stappen moet nemen zoals het starten van een gerechtelijke procedure. Als we naar de rechter gaan, werken we meestal op basis van vaste prijzen die afhankelijk zijn van de zaak. De laagste vaste prijs is doorgaans € 975, maar bij maatwerk kan een gerechtelijke procedure aanzienlijk meer kosten.

Het is belangrijk om het incassotraject zo professioneel en respectvol mogelijk te houden. Wij proberen om de relatie tussen jou en je klant goed te houden. We werken daarom samen met incasso advocaten die gebonden zijn aan gedragsregels en gecontroleerd worden door de deken van de Orde van Advocaten.

De incassobranche heeft een slechte reputatie. Tot 1 April 2024 kon iedereen een incassobureau beginnen en veel bedrijven zorgen alleen maar voor meer problemen. Onze partner Rocket Lawyer is een juridisch dienstverlener met meer dan 16 jaar ervaring. Zij hebben wereldwijd meer dan 30 miljoen klanten bijgestaan en hebben een reputatie hoog te houden. Daarom werken ze samen met de beste incasso advocaten van Nederland. Zo maximaliseren we de kans dat je factuur alsnog betaald wordt zonder je klantrelatie te schaden. Daarnaast werken zij dus met advocaten die vallen onder toezicht werken van de gedragsregels van de Orde van Advocaten. Veruit de meeste incassobureaus zijn geen advocaten en vallen dus niet onder deze strikte gedragsregels. 

Op deze pagina