Kennisbank

Financiële zelfredzaamheid: een budgetcoach voor hulp bij geldzaken

Budget planning

De administratie en financiën inzichtelijk in kaart brengen is voor velen een zware klus. Zelfs 50% van de Nederlandse huishoudens zijn niet in staat om dit te doen. Gelukkig is er de budgetcoach van NVVBS! Als jij als zzp’er moeite hebt met je administratie en financiën helpen zij je problemen te voorkomen.

Financiële ondersteuning met NVVBS

Als zzp’er kun je wel wat hulp gebruiken bij het op orde brengen van je geldzaken. De Nederlandse Vereniging voor Budgetcoaches en Schuldhulpverleners (NVVBS) is een vereniging waar de leden ervaren zijn in het helpen en coachen van anderen naar een financieel zelfredzame situatie.

De gecertificeerde NVVBS-leden helpen je bij al je geldzaken: inkomstenstroom, balans tussen uitgaven en inkomsten, betalingsachterstanden en/of schuldeisers. De meeste leden zijn zelf zzp’ers en weten daarom de juiste oplossingen voor jouw situatie te vinden.

logo nvvbs

Budgetcoaches via NVVBS

Nadat je contact hebt opgenomen met NVVBS, kun je aan de slag met een budgetcoach. Deze kies je meestal op basis van afstand, zodat het makkelijk voor jullie is om face-to-face alle zaken af te handelen.

Wat doet een budgetcoach?

De budgetcoach stelt samen met jou een budgetplan op; een duidelijk inkomsten- en uitgavenoverzicht. Daarnaast zorgt een budgetcoach ervoor dat je niet verder in de financiële problemen komt door het maken van keuzes en stellen van prioriteiten.

Dit budgetplan is de basis van een actieplan. Daarna maken jullie samen de stappen om eventuele kortlopende schulden gestructureerd af te betalen en afspraken te maken met de schuldeiser(s). Ook ondersteuning in de begeleiding bij langlopende schulden bij schuldhulpverlening is mogelijk.

Voordelen van het inzetten van NVVBS

  • Gespecialiseerde en gekwalificeerde leden (keurmerk)
  • Landelijke dekking
  • Zowel budgetcoaches als schuldhulpverleners en budgetbeheerders
  • Zowel op de cijfers (administratie) als op de mens (coaching), optimale mix van cijfers en coaching
  • Flexibel en snel inzetbaar (maximaal 5 werkdagen)

Contact met de NVVBS

Het eerste contact met de NVVBS verloopt altijd via e-mail.

 Je kunt je hier melden

Ook interessant

Op deze pagina