Offerte maken

Ondernemen

Het maken van een offerte

Toekomstige klanten vragen meestal bij meerdere aanbieders een prijsopgave en willen dit als een offerte ontvangen. Op zich logisch, want men wil weten wat men van u mag verwachten en welk prijskaartje daarbij hoort om vervolgens een keuze te maken voor de leverancier. In principe is een offerte niets anders dan een prijsopgave met daarin vermeld het te leveren product of de dienst die u aanbiedt, de levertijd, de betalingsconditie, etc.

Toegevoegde waarde

Maar hoe maakt u een offerte waarmee u de klant kunt binnenhalen? Soms vraagt de klant alleen maar om een specifiek product, maar meestal is men op zoek naar een oplossing. Vraag of bedenk waarom men uw product wil gebruiken en bied vervolgens de oplossing waarnaar men op zoek is. Daar kunt u dan een prijskaartje aan koppelen. Vermeld in de offerte ook de specifieke kwaliteiten van u of uw bedrijf, toegevoegde waarde heet dat.

Beschrijf niet alleen het product in uw offerte maar ook wat uw potentiële klant met uw oplossing kan en tot welk resultaat het leidt. Als iemand vraagt om 20m2 zonnepanelen die gemakkelijk op het dak kunnen worden geplaatst, geef dan een toelichting dat de klant door plaatsing van deze zonnepanelen een stroomopbrengst heeft waarmee hij een specifieke besparing heeft op de energiekosten.

Uitgebreide technische specificaties van het aangeboden product kunt u als bijlage toevoegen, maar horen niet in de uiteindelijke offerte thuis. Dit maakt de offerte onoverzichtelijk en maakt dat de klant de offerte aan de kant legt een stuk groter. Wees concreet in uw taalgebruik, houd de indeling overzichtelijk en vermeld een verwijzing naar leveringsvoorwaarden, geef duidelijkheid over prijs, btw, levertijd, garantie en geldigheidsduur van de offerte. Stuur ook bij de offerte uw leveringsvoorwaarden mee.

Gerelateerde producten

  1. Algemene voorwaarden op maat

    Indien u bent aangesloten bij Stichting ZZP Nederland kunt u uw algemene voorwaarden op maat laten maken door ervaren juristen. Daarmee worden voorwaarden waterdicht neergelegd voor een specifiek beroep. Een ICT’er heeft nu eenmaal andere werkzaamheden dan een timmerman of een interim manager. Daar waar algemene voorwaarden op maat al snel richting €400,- gaan hebben we een collectieve prijsafspraak kunnen maken van €215,- excl. btw. voor aangeslotenen met een Juridisch Service Abonnement en €275,- excl. btw. voor aangeslotenen zonder een Juridisch Service Abonnement.  

    Meer informatie
  2. ZZP uurtarief berekenen en vergelijken

    De Prijzen & Tarievengids helpt u bij het bepalen van uw tarief. Vraag niet te veel, of erger maak uw tarief niet te laag. Met ruim 150 actuele tarieven van verschillende beroepsgroepen en vijf methodieken om een tarief te berekenen. Onmisbaar! Voor 16:00 bestellen, morgen in huis.

    Meer informatie

Deel deze pagina: