Betaalproblemen voor ZZP'ers bij Bpf Schilders opgelost

Bijdrage aan bpf Schilders kan weer worden voldaan

ZZP'ers in het schilders- , afwerkings- en glaszetbedrijf zijn verplicht om bij te dragen aan het bedrijfstakpensioenfonds. Vanwege de overname van A&O Services door PGGM werd in oktober een nieuw rekeningnummer ten name van PGGM in gebruik genomen voor de betaling van de premienota’s aan het bedrijfstakpensioenfonds voor het schilders- , afwerkings- en glaszetbedrijf. De betaling van de nota’s op het nieuwe rekeningnummer ging in een aantal gevallen niet goed. De combinatie “kenmerk” en nieuw rekeningnummer werd door sommige banken niet herkend waardoor betalingen niet konden worden uitgevoerd. De automatische incasso’s op het nieuwe rekeningnummer gingen wel goed.

Oplossing
Inmiddels is er een oplossing gevonden voor de problemen. Dat betekent dat nota’s weer op de gebruikelijke wijze betaalbaar kunnen worden gesteld, met vermelding van het betalingskenmerk. Mochten er toch nog problemen zijn dan wordt aangeraden om contact op te nemen met de Klantenservice, telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.15 - 17.00 uur op telefoonnummer 070 - 33 66 210.

Verplichting Bpf
Stichting ZZP Nederland verzet zich nog steeds tegen de verplichte bijdrage door zelfstandig ondernemers aan het bedrijfstakpensioenfonds voor het schilders- , afwerkings- en glaszetbedrijf. ZZP'ers moeten er zelf voor kunnen kiezen of en hoeveel ze willen afdragen aan hun pensioen. Vandaar dat Stichting ZZP Nederland zich heeft hard gemaakt, samen met andere belangenorganisaties, voor een ZZP Pensioenregeling. Hierbij is wel flexibele inleg mogelijk en is de inleg geen verplichting. Momenteel wordt nog onderzocht of het mogelijk is om ZZP'ers van de verplichting te ontslaan om aan een bedrijfstakpensioenfonds mee te betalen, als ze gaan sparen voor hun pensioen via de ZZP Pensioenregeling.

| ZZP Nederland breekt met schilders pensioenfonds bpf |
| Informatie over de ZZP Pensioenregeling |

Deel deze pagina: