​ZZP’ers kunnen veel besparen op zorgverzekering

Verzekeringen
ZZP Nederland
U kunt besparen op uw premie
U kunt besparen op uw premie

Zelfstandigen zonder personeel (ZZP) kunnen veel besparen op de basispolis van hun zorgverzekering. Dat blijkt uit voorlopige resultaten van een onderzoek van toezichthouders Autoriteit Consument & Markt en de Nederlandse Zorgautoriteit. Daar staat in dat driekwart van alle verzekerden in Nederland vorig jaar gemiddeld 100 euro had kunnen besparen op de premie van hun basisverzekering. Bij zelfstandigen ligt dat voordeel waarschijnlijk nog veel hoger omdat men weinig gebruik maakt van een collectief voordeel.

Link: | informatie collectieve zorgverzekering |

Overstappen van verzekeraar kan lonen

Een goedkopere basisverzekering betekent niet dat de dekking of de zorg minder goed is. Elke basisverzekering dekt precies dezelfde zorg. Verschil is er wel in service en met een restitutiepolis heeft u meer keuzevrijheid qua zorgverleners dan met een naturapolis. Daarnaast moeten zorgverzekeraars, voor de Basisverzekering, iedereen accepteren zonder voorbehoud. Met andere woorden: een andere Basisverzekering afsluiten kan lonen. Opzeggen moet voor 1 januari 2018, u heeft daarna tot 31 januari de tijd om over te stappen.

Collectieve zorgverzekering nog voordeliger

Zelfstandigen kunnen door gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering besparen op hun premie. Vooral startende zelfstandigen, die voorheen gebruik maakten van een werkgeverscollectief betalen nu de volle premie terwijl er volop mogelijkheden zijn. Het collectief voordeel bedraagt tot 10% op de Basisverzekering en tot 15% op de aanvullende verzekeringen. Dat is al snel enkele honderden euro’s per jaar.

Ook voordeel te behalen bij eigen zorgverzekeraar

Ook ZZP’ers die niet van zorgverzekeraar willen wisselen kunnen nog flink voordeel behalen door aan te sluiten bij een collectief. Daartoe moeten zij hun zorgverzekeraar melden dat ze zijn aangesloten bij een collectief. Dat kan zeer simpel door een telefoontje te plegen met hun zorgverzekeraar en het collectiviteitsnummer door te geven.

Collectief voordeel ZZP Nederland

ZZP Nederland biedt haar aangeslotenen collectieve korting op verzekeringen van 6 verschillende zorgverzekeraars. De korting bedraagt tussen de 7 en 15% waarmee de besparing tot honderden euro’s kan oplopen.

Link: | premieoverzicht collectieve zorgverzekering ZZP Nederland |

Deel deze pagina: