Zzp’ers shoppen en stappen over naar collectieve zorgverzekeringen

Verzekeringen
ZZP Nederland

Omdat de premies van bijna alle zorgverzekeringen weer zijn gestegen loont het voor ondernemers om op zoek te gaan naar collectieve kortingen. ZZP Nederland biedt haar aangeslotenen collectieve korting op verzekeringen van 7 verschillende zorgverzekeraars. Een week nadat de mogelijkheid er is om over te stappen (1-12-2018) ziet ZZP Nederland dat veel zzp’ers de gelegenheid te baat nemen om over te stappen van zorgverzekeraar en om gebruik te gaan maken van collectieve korting.

Vergelijken

Dat er veel te besparen is geldt voor de basisverzekering, maar vooral bij de aanvullende verzekeringen. Elke basisverzekering dekt precies dezelfde zorg. Het is wel belangrijk dat men vooraf checkt welke zorgverleners een verzekeraar contracteert.  Dit kan worden gecontroleerd op de site van de zorgverzekeraars. Daarnaast is er een verschil tussen een restitutiepolis en een  naturapolis. Een restitutiepolis geeft meer keuzevrijheid qua zorgverleners dan een naturapolis. Via de zorgvergelijker  op de website van ZZP Nederland kan de inhoud van een verzekering en de premie ervan worden vergeleken.

Aanvullend

Waar de inhoud van de basisverzekering gelijk is, en een ieder geaccepteerd moet worden, kan via de aanvullende verzekeringen goed worden ingespeeld op de persoonlijke behoeftes. Is er bijvoorbeeld veel fysiotherapie nodig? Of moet er veel aan het gebit gebeuren? Dan loont het zeker om goed te kijken naar de diverse aanbiedingen van de verzekeraars en de collectieve kortingen die worden geboden. Aangeslotenen van ZZP Nederland kunnen op de aanvullende verzekeringen maar liefst een korting krijgen tot 25%. Op de website van ZZP Nederland staan nog meer tips om te besparen op de kosten van een zorgverzekering.

Opzeggen van de zorgverzekering moet voor 1 januari 2019, daarna is er nog tot 31 januari 2019 de tijd om over te stappen.

Deel deze pagina: