Bestelauto verzekering

Bestelauto verzekering

 • Jouw verzekering met extra dekking(en) uit te breiden
 • Gereedschappen/materialen mee te verzekeren
Direct premie berekenen

Bestelauto verzekering

ZZP Nederland Verzekeringen kan een voordelige verzekering bieden voor zowel jouw particuliere en/of zakelijke bestelauto.

Verzekeringskaarten

Met een verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is.


Aansprakelijkheid

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) is iedereen die een motorvoertuig bezit, verplicht deze minimaal voor aansprakelijkheid te verzekeren. Dit geldt ook als jouw bestelwagen voor langere tijd niet gebruikt wordt. Indien jouw voertuig niet verzekerd is ben je strafbaar voor het in bezit hebben van een onverzekerd voertuig.

Voordelen

 • Gereedschappen/materialen mee te verzekeren
 • Met extra dekking(en) uit te breiden
 • Digitale polismap
 • Ruime keuze uit verzekeraars

WA dekking

Hierbij is schade gedekt die je met jouw auto aan anderen berokkent in alle EU landen. Hierbij is het niet van belang of dat een andere auto is of aan andere weggebruikers of andere zaken. Ook schade veroorzaakt aan anderen door een gekoppelde aanhanger is gedekt volgens de WAM. Schade aan jouw eigen voertuig en/of aanhanger is niet gedekt.
 

De premie wordt samengesteld uit diverse factoren: Leeftijd en woonplaats bestuurder, schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar en het gewicht en catalogusprijs van de auto.

Beperkte casco dekking

Bij een beperkte casco dekking (WA Plus of WA Extra) is naast de WA dekking veelal ook schade door brand, bliksem, explosie, diefstal, verduistering, botsing met dieren, storm en natuurrampen, ruitbreuk etc. gedekt. Ook hierbij geldt dat bij een aanrijding door jouw schuld de schade aan jouw eigen auto niet is gedekt.

Uitgebreide casco dekking

Bij een volledige casco dekking is naast bovenstaande dekkingen ook schade aan het eigen voertuig gedekt, inclusief alle van buiten komende onheilen, botsen, slippen en van de weg raken. Dit is de meest uitgebreide dekking, met uiteraard ook de hoogste premie.

Wanneer je welke dekking moet nemen is een moeilijke zaak. In ieder geval dus een WA dekking, dat is verplicht en meestal is de premie voor een WA Plus niet extreem veel hoger. Daarvoor is diefstal en ruitbreuk wel verzekerd. Een volledige Casco dekking is in ieder geval voor nieuwe auto’s een must, maar bij gebruikte auto’s is dat afhankelijk van te betalen premie, de (huidige) waarde van de auto en of je een schade kan overzien in financiële zin.

Aanvullende verzekeringen

Veelal kan tegelijkertijd met de autoverzekering ook een schadeverzekering inzittenden worden afgesloten. Vergoed wordt de werkelijk geleden schade tot maximaal het verzekerde bedrag voor alle inzittenden tezamen. Ook bestaat een ongevallenverzekering inzittenden. Deze keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Veelal zijn deze premies erg laag en het overwegen waard als je collega’s of andere inzittenden mee laat rijden in de auto.

Premiecalculator

Indien je aangesloten bent bij ZZP Nederland is het mogelijk om een betaalbare verzekering af te sluiten voor jouw bestelauto. Daarbij is het van belang dat bestelauto’s gebruikt voor koeriersdiensten niet verzekerd kunnen worden via deze rekenmodule. Als je toch koeriersdiensten verricht met jouw bestelauto en dit niet aangeeft bij het afsluiten van de verzekering is er geen dekking bij schade. Let hier op en vul de gegevens naar waarheid in.

Berekenen hier jouw premie *

Offerte/aanvragen

* Voor het afsluiten van een verzekering bij ZZP Nederland Verzekeringen moet je aangesloten zijn bij ZZP Nederland.  Eerst aansluiten (slechts € 22,50 p/j)

Hulp nodig?

Voor meer informatie kan je bellen met de verzekeringsadviseurs, zij kunnen je snel voorzien van een scherp premievoorstel met een uitstekende dekking

050-7001950

Stuur ons een bericht

Downloads

 1.  
  Download (226 kB)

  PDF Bestand