Uitleg arbeidsongeschiktheid

Financieel

Waar dien je op te letten bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Zelfstandigen hebben bij arbeidsongeschiktheid geen recht op een uitkering zoals mensen in loondienst. Voor zelfstandigen bestaat geen ziektewet. De risico’s van arbeidsongeschiktheid kunnen voor zelfstandigen worden afgedekt met een verzekering. In de praktijk is ongeveer de helft van de zelfstandigen verzekerd tegen inkomensdaling.

Een veel gehoorde opmerking van zelfstandigen is de prijs van een dergelijke verzekering. Het klopt dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering een fikse uitgave is, maar voor veel zelfstandigen eigenlijk een must. De kosten van levensonderhoud gaat bij ziekte gewoon door en als de ziekte van korte duur is dan is dat vaak wel te overzien, maar wat als er echt sprake is van een langdurig ziekte waardoor je geen inkomen hebt?

Er zijn veel polissen verkrijgbaar. Klassieke verzekeringen en echte prijsvechters. Een goedkope verzekering lijkt leuk zolang je niets overkomt, maar als het tot een uitkering moet komen valt een budgetverzekering vaak snel door de mand. Dan blijkt de dekking ten gunste van de prijs wel heel erg mager te zijn. Koop dus geen verzekering uitsluitend op prijs. Helaas weten veel zelfstandigen niet eens waarvoor ze verzekerd zijn en op welke voorwaarden. In de praktijk leidt dat tot veel klachten over verzekeraars en tussenpersonen.

Stichting ZZP Nederland is van mening dat er duidelijkheid moet komen in de grijze massa van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Hiertoe is ZZP Nederland Verzekeringen opgericht en wordt voorlichting gegeven zoals dat past bij een belangenbehartiger: nuttig, duidelijk en betaalbaar.

Gratis boekje over arbeidsongeschiktheidverzekeringen

We hebben een compleet boekwerkje gemaakt voor het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Compleet beschreven en in begrijpelijke taal zonder vakjargon. Het boekje telt 18 pagina's. Je kan deze gratis downloaden wanneer je bent aangesloten bij ZZP Nederland. In het boekje staan vrijwel alle details waar je op moet letten beschreven zonder kleine letters.


Deel deze pagina: