ZZP Nederland geeft gratis boekje uit over Arbeidsongeschiktheid

Let op! Dit artikel is verouderd; mogelijk is de inhoud van het artikel niet meer actueel.
Sitichting ZZP Nederland

ZZP Nederland geeft boekje uit over Arbeidsongeschiktheid

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidverzekering is een lastige zaak voor ZZP’ers. Aanbiedingen zijn vaak onduidelijk, waardoor de ZZP’er veelal uitsluitend voor de laagste premie kiest zonder te letten op voorwaarden en dekking. Hierdoor ontstaan achteraf vaak problemen en teleurstelling als het tot een uitkering moet komen.

Stichting ZZP Nederland is van mening dat er duidelijkheid dient te komen in de grijze massa van verzekeringen. Daarom geeft de Stichting een boekje uit over arbeidsongeschiktheidverzekeringen met een begrijpelijke uitleg zonder vakjargon.

Duidelijke uitleg voorkomt problemen
Volgens Johan Marrink, directeur van ZZP Nederland kan een duidelijke uitleg veel problemen voorkomen. Marrink: “Budgetverzekeringen worden helaas vrijwel alleen op prijs beoordeeld, zonder te weten waarvoor men eigenlijk verzekerd is. Zelfstandigen zijn er vaak trots op dat ze voor een laag bedrag per maand verzekerd zijn, totdat men ziek wordt en wil claimen. Dan blijkt de goedkope polis beperkende voorwaarden te hebben waardoor zaken uitgesloten zijn van dekking. Bij onze helpdesk komen veel klachten binnen over verzekeraars die niet uitkeren. Achteraf blijkt dan dat de uitsluitingen juridisch correct in de voorwaarden staan maar veelal onbegrijpbaar voor een buitenstaander. Dat moet anders”.

Zelfstandigen zijn bijna nooit ziek
Het boekje dat is getiteld: “Zelfstandigen zijn bijna nooit ziek” geeft op een begrijpelijke wijze uitleg over alle belangrijke onderwerpen voor het afsluiten van een verzekering. Het boekje behandelt onderwerpen in een logische volgorde. Het begint allemaal met de kans dat iemand ziek wordt en de vraag of een verzekering wel echt noodzakelijk is. Alle onderwerpen komen aan bod zoals uitsluitingen, verzekeren via het UWV, gezondheidsverklaring, beroepsarbeidsongeschikt of gangbare arbeid, uitkeringspercentage, uitkeringsdrempel, belastingen etc.

Gratis beschikbaar voor ZZP’ers
Het boekje is gratis te downloaden in pdf-formaat voor zelfstandigen via de website van ZZP Nederland, 

Deel deze pagina: